За що боролась?

За що боролась?

22–річний Джаред Лі Лофнер, який минулої суботи влаштував криваву бійню біля універсаму американського міста Тусон (штат Арізона), вчора постав перед судом. Його звинувачують у вбивстві шести та пораненні 13 людей і замаху на члена Конгресу США Габріель Гіффордс. Серед убитих — помічник конгресмена, федеральний суддя та дев’ятирічна дівчинка, яка, за іронією долі, народилася 11 вересня 2001 року, тобто в день замахів «Аль–Каїди» на США. Якщо вину Лофнера буде доведено, йому загрожує смертна кара. Хоча що там доводити: трагедія розігралася на очах сотень людей, які прийшли на зустріч із пані конгресменом.

На виході — або нова країна, або нова війна

На виході — або нова країна, або нова війна

На території Південного Судану з 9 січня триває референдум про державну незалежність. До 15 січня чотири мільйони мешканців цієї частини країни мають можливість висловити своє ставлення щодо відокремлення від офіційного Хартума та здобуття державної незалежності. Якщо більшість скаже «так», в Африці з’явиться нова країна. Це буде перша така серйозна зміна кордонів на континенті з часів закінчення колоніальної епохи в 60–х роках минулого століття. Більшість мешканців Судану є неписьменними, тому на картках для голосування відповіді «так» і «ні» позначені символами: одна долоня — «так» незалежності, а дві долоні в рукостисканні — подальше життя в єдиній державі.

Смерть у снігах

Смерть у снігах

78 людей загинули в катастрофі літака дер­жавних авіаліній «Іран ейр», яка сталася позавчора увечері поблизу міста Урмія на північному заході Ірану. Відразу після катастрофи повідомляли про 70 загиблих, але згодом виявилося, що жертв більше. До того ж більшість iз 26 поранених перебуває в критичному стані, тож не виключено, що мартиролог може поповнитися новими іменами. Як повідомляє «Рейтер» із посиланням на іранський «Червоний Півмісяць», загалом на борту «Боїнга–727», що зазнав аварії, перебувало 105 осіб: 94 пасажири та 11 членів екіпажу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики