Паламаря судитимуть на Василя

Паламаря судитимуть на Василя

Учора в місцевому суді Жовтневого району Запоріжжя мало відбутися попереднє слухання кримінальної справи, фігуранти якої — троє звинувачуваних у підриві Свято–Покровського собору. Як з’ясувала «УМ» у відомстві на Гоголя, 149, засідання тривало кілька хвилин. Цього суду вистачило, аби задовольнити клопотання сторони захисту: без участі звинувачуваних, яких вчора не було доправлено, процес не розпочинати.

Брав хабарі, щоб віддати в Київ?

Брав хабарі, щоб віддати в Київ?

Прокуратура Херсонської області передала до суду кримінальну справу щодо начальника держпідприємства «Скадовський морський торговельний порт» Костянтина Стадникова. За п’ять місяців розслідування правоохоронці зібрали достатньо доказів, щоб довести його вину. Як розповів «УМ» прес–секретар прокурора Херсонської області Федір Самойленко, у серпні минулого року Стадникова затримали співробітники СБУ на місці злочину при отриманні частини хабара, який він вимагав від бізнесмена. Потерпілий заявив, що ці гроші Стадников стягував за право роботи його судна на вигідному екскурсійному маршруті вздовж узбережжя Чорного моря.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Катя, Катерина, Катіріна

Катя, Катерина, Катіріна

Міністерство юстиції традиційно оприлюднило список найпопулярніших імен, які давали новонародженим у 2010 році. Так, при реєстрації малюків батьки найчастіше обирали імена Олександр, Анастасія та Софія. Майже такою ж популярністю користувалися і жіночі імена Марія, Ганна, Дарина, Вікторія, Поліна, Катерина, Єлизавета, Аліна, Олександра, Христина та Соломія. Серед чоловічих домінували Максим, Артем, Данило, Микита, Владислав, Денис, Андрій, Дмитро, Кирило, Іван, Назар та Богдан. Нагадаємо, найпопулярнішими іменами 2008–го та 2009 років були Максим, Назар та Анастасія.

200 гривень для Бандери

200 гривень для Бандери

У нещодавно прийнятому бюджеті Львівщини обласні депутати передбачили 400 тисяч гривень на продовження будівництва пам’ятника Степану Бандері. А депутатка від ВО «Свобода» Ірина Сех запропонувала поправку до проекту бюджету Львівської області 2011 року, згідно з якою видатки на управління комунального господарства зменшуються на 200 тисяч гривень, які підуть на добудову меморіалу. Ще 200 тисяч мали б надійти за рахунок скорочення виконавчого апарату Львівської обласної ради. Запропоновану поправку підтримали 76 депутатів.

Смерть зустріла на зупинці

Смерть зустріла на зупинці

Біда сталася 4 січня близько 16–ї години. Маршрутний автобус №17 на вулиці Рівненській iз невідомих причин виїхав на тротуар, де спершу налетів на 52–річного чоловіка, а після цього буквально розчавив жінку. Автобус в’їхав у маленьку крамничку, розташовану на зупинці. На момент удару в магазині аж попадали холодильники. Як розповідають очевидці, тіло потерпілої затисло між стіною крамниці та автобусом. Тож отримані травми були несумісні з життям.

Куди поділи силу вражу?

Куди поділи силу вражу?

Мешканець Івано–Франківська Руслан Коцаба у своєму листі на ім’я Генпрокурора Віктора Пшонки звернув увагу на ганебний факт наруги над одним із головних державних символів — Гімном України — під час святкування Нового року на столичному майдані Незалежності. Коцаба стверджує, що в ніч із 31 грудня на 1 січня 2011 року в момент переходу годинника через 12–ту годину ночі Державний Гімн «Ще не вмерла України і слава, і воля», який традиційно лунає на головній площі країни й транслюється вітчизняними телеканалами не тільки в Україні, а й далеко за її межами, прозвучав в «урізаному» вигляді. За словами Руслана, з Гімну, зокрема, було викинуто слова: «Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці. Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці...».

Cвятвечір зі снігом, Різдво — з відлигою

Cвятвечір зі снігом, Різдво — з відлигою

За останні 20 років у Києві на Різдво зима демонструє досить мінливий характер. «Найхолоднішою — мінус 23 градуси — ніч iз 6 на 7 січня була у 2009 році, — розповіла «УМ» провідний синоптик Українського Гідрометцентру Валентина Лащенко. А шість разів у Святий вечір спостерігалася відлига. Минулорічна ніч видалася рекордною на сніг (до 39 сантиметрів) — це найбільший покрив за всі роки спостереження. Але вдень уже падав дощ».

Не відкладай заправку на завтра...

Не відкладай заправку на завтра...

Початок нового року, як і передбачалося, став несприятливим для автомобілістів не лише через ожеледицю. Вартість найпопулярнішого пального А–95 на автозаправних станціях вже становить від 7,80 до 8,40 гривнi за літр. Надалі вартість пального тільки зростатиме, а намагання Антимонопольного комітету знайти і покарати винних у подорожчанні бензину наприкінці минулого року, на думку експертів, не матиме жодних вагомих наслідків: ні на ринку, нi серед продавців.

Всі статті рубрики