НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Християни як мішень

Християни як мішень

Напередодні Різдва, яке єгипетські християни–копти відзначають 7 січня, у Єгипті посилено заходи безпеки навколо християнських церков. Напруга в країні не спадає з новорічної ночі, коли внаслідок теракту перед коптською церквою в Александрії загинула 21 людина, ще 97 було поранено. Як повідомляє «Ассошіейтед пресс» із посиланням на дані міністерства охорони здоров’я Єгипту, це був найсерйозніший напад на єгипетських християн за останні 10 років. Близько опівночі, коли віруючі виходили з церкви (загалом у храмі перебувало близько тисячі людей), терорист–самогубця задіяв вибуховий пристрій.

Перелаз, перелаз від сусіда до нас

Перелаз, перелаз від сусіда до нас

Уряд Греції планує звести вздовж частини кордону з Туреччиною загороджувальну стіну 12,5 кілометра завдовжки, щоб зупинити потік нелегальних емігрантів. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, автором та головним лобістом цього проекту є грецький міністр у справах захисту громадян (глава МВС) Хрістос Папутцис. За його даними, впродовж минулого року грецько–турецький кордон щоденно перетинали в середньому 200 нелегалів — переважно вихідці з Афганістану, Алжиру, Пакистану, Сомалі та Іраку. Офіційна грецька статистика свідчить, що в 2010–му через греко–турецький кордон до Євросоюзу потрапили 128 тисяч нелегалів, iз них 40 тисяч — через відтинок кордону в районі річки Еврос, де й має постати захисна стіна. Минулого року офіційний Брюссель змушений був відправити в цей регіон додатковий контингент прикордонників у складі 175 осіб, щоб охороняти рубежі ЄС більш ефективно.

Ні пір’я, ні луски...

Ні пір’я, ні луски...

У перший день нового року мешканці американського містечка Бібі в штаті Арканзас спостерігали гнітючу картину: на вулиці міста з неба впали тисячі мертвих птахів, переважно дроздів. За попередніми оцінками, впродовж кількох перших днів цього року в містечку та його околицях загинули від чотирьох до п’яти тисяч пернатих. Американські ЗМІ наводять розповіді очевидців про те, як пташки ніби божеволіли і, втративши здатність орієнтуватися в повітрі, зіштовхувалися одна з одною, з розгону врізалися в будинки та дерева. Одночасно біологи знайшли в місцевій річці Арканзас близько 100 тисяч мертвих риб.

Всі статті рубрики