Сервали приїхали

Сервали приїхали

У Миколаївському зоопарку поповнення: сюди привезли парочку африканських сервалів. Хижих кішок придбали за програмою збереження видів у Гданську. Сервали летіли до Миколаєва на літаку з Варшави. У Борисполі їх зустріли співробітники Миколаївського зоопарку. Переїзд до Миколаєва пройшов успішно. Зараз брат iз сестрою обживаються на новому місці. Самець і самоч­ка, яких звуть Судан і Ангола, народилися у квітні в Зоологічному саду морського узбережжя Гданськ–Олива в Польщі. За котячими мірками вони ще підлітки. Зараз тварини більше схожі на звичайних домашніх кішок, тільки з великими вухами та чорними плямами на хутрі. Коли дитинчата підростуть, будуть завбільшки з рись. Утомлені з дороги звірі полохливі й агресивні, потроху звикають до нових людей. Відвідувачам їх планують показати навесні, коли сервали звикнуть до нової обстановки.

Із пелюшок — до храму

Із пелюшок — до храму

У центральній частині обласного центру Прикарпаття на місці майбутнього греко–католицького храму Святого пророка Іллі поки що стоїть маленька дерев’яна церковиця, освячена трохи більше двох місяців тому. З часом там постане унікальна парафіяльна церква. «Ідея виникла не на порожньому місці, — розповів «УМ» парох майбутнього храму, віце–ректор Івано–Франківської теологічної академії з питань науки отець Рiчард Горбань. — Я виростав без батька і, можливо, ті імпульси дитинства нагадали про себе, коли вже став священиком і побачив, що малеча від народження до четвертого класу в нас досі немає духовної опіки. Тому за підтримки преосвященного владики Володимира Війтишина маємо намір спорудити тут храм із Центром духовного розвитку дитини. Цей проект надзвичайно актуальний нині, коли на наших землях американізація творить новий менталітет, альтернативний традиційно доброму українському».

Золота — аж цiла гривна!

Золота — аж цiла гривна!

Ідеться про шийну прикрасу у вигляді розірваного кільця з головами левів на обох кінцях вагою більше одного кілограма. Коштовну гривну (саме від нашийної прикраси походить назва наших грошей) співробітники кримського Головного управління СБУ при взаємодії з Харківською обласною митницею вилучили у пасажира з Криму в купе потяга, що прямував до Росії. Чоловік зберігав золотий артефакт у звичайній спортивній сумці. Контрабандиста зняли з потяга й порушили кримінальну справу за фактом спроби контрабанди історичних і культурних цінностей.

Чупакаброю виявився... собака

Чупакаброю виявився... собака

Коли житель села Хащове, що в Новомосковському районі на Дніпропетровщині, побачив на своєму городі якесь страховисько, то відразу ж подумав про таємничу чупакабру, якою вже тривалий час українцiв лякають ЗМІ. Селянин виявився не з полохливих — підкрався до загадкової тварини і лупонув палицею по тім’ячку, вбивши її з першого удару. Після цього незвичайний екземпляр було доставлено на біологічний факультет Дніпропетровського національного університету.

Всі статті рубрики