Більше «Вікіліксів» — цікавих і різних

Більше «Вікіліксів» — цікавих і різних

Засновник і власник­ викривального сайту «Вікілікс» Джуліан Ассанж сьогодні вдруге після арешту минулого тижня постане перед британським судом, який має вирішити його подальшу долю. А тим часом оприлюднення таємного листування американських дипломатів із Держдепартаментом США триває. Минулими вихідними «Вікілікс» викинув у всесвітню мережу чергову порцію — цього разу під загальною темою «Ватикан». У цих матеріалах викладено погляди Папи Римського Бенедикта XVI на майбутнє Туреччини в Євросоюзі, розповідається про те, як Польща захищає католицьку церкву в Європі та як серйозно і з великою увагою сприймають ватиканську політику Сполучені Штати. Найбільш неприємним для Ватикану серед цих документів є той, у якому папський престол відмовляє Ірландії у співпраці при розслідуванні випадків сексуальних зловживань та педофілії серед католицьких священиків. Деякі з цих документів б’ють рикошетом і по США. Зокрема, депеша, в якій високий ватиканський урядовець переконує, що зацікавленість Ватикану антисемітизмом в Європі є наслідком «занадто великого впливу євреїв у владі та американській пресі».

Початок прощання з Кіото

Початок прощання з Кіото

Після двох тижнів безплідних спроб знайти шляхи вирішення проблеми глобального потепління міністри екології з майже 200 країн світу вирішили продовжити кліматичний саміт у курортному мексиканському місті Канкун іще на один день, який виявився результативнішим за всі попередні. Як повідомляє «Рейтер», учасники зібрання, що проходило під егідою ООН, ухвалили запропоновану господарями–мексиканцями заключну декларацію. Нею, зокрема, передбачено створення нового Зеленого кліматичного фонду для допомоги в боротьбі з причинами кліматичних змін країнам, що розвиваються. Планується, що до 2020 року фонд матиме у своєму розпорядженні 200 мільярдів доларів на рік.

Від «живої реклами» до смертельної вибухівки

Від «живої реклами» до смертельної вибухівки

Шведська поліція встановила, що за двома вибухами, які минулої суботи прогриміли в центрі Стокгольма, стоять ісламські радикали. Як повідомляє «Євроньюз», спочатку на людній шопінг–вулиці Дроттнінггатан, де люди купували подарунки до Різдва, о 16.50 за місцевим часом вибухнула бомба, підкладена під автомобіль марки «Ауді». А через кілька хвилин неподалік висадив себе в повітря обв’язаний вибухівкою чоловік. Імовірно, камікадзе хвилювався, тому задіяв вибуховий пристрій ще до того, як дістався до людного місця. У результаті поранення отримали тільки двоє перехожих. Якби терорист підірвався у натовпі, великої кількості жертв було б не уникнути — для ефективності саморобну бомбу було начинено ще й цвяхами. Як зазначив у своєму «Твіттері» міністр закордонних справ Швеції Карл Більд, «замах не вдався, а міг стати справжньою катастрофою», зважаючи на велику кількість людей у цій частині міста в передсвятковий час.

Голосуй, в кого праці немає!

Голосуй, в кого праці немає!

У Косовi минулої неділі відбулися перші з часу самопроголошення 2008 року цією сербською провінцією державної незалежності парламентські вибори. Вони були достроковими, оскільки правляча двопартійна коаліція розпалася через внутрішні чвари. Станом на вчора офіційних результатів голосування ще не оголосили, але чинний глава уряду Косова та лідер Демократичної партії Хашим Тачі вже оголосив про перемогу на виборах його політичної сили.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Погроми під Кремлем

Погроми під Кремлем

Правоохоронні органи порушили більше десятка кримінальних справ за фактами побиття вихідців із Кавказу та Середньої Азії в центрі Москви минулої суботи. Про це повідомив заступник прокурора російської столиці Олексій Захаров. Водночас, інформує «Інтерфакс», наступного дня після ксенофобських заворушень на свободу відпустили всіх 66 затриманих — лише склали протоколи про адмінпорушення. Як шукатимуть організаторів і найактивніших учасників «російського бунту, безглуздого і безпощадного»? Та якось за матеріалами оперативної відео зйомки, кажуть у московській міліції.

Всі статті рубрики