Не «свинячий», але грип

Не «свинячий», але грип

Дев’ятирічна дівчинка у Дрогобичі померла через гостру дихальну та серцево–судинну недостатність, яка була зумовлена двобічною гнійною пневмонією. У дівчинки експерти також виявили грип типу «В» — цей вірус вражає здебільшого дітей. Нагадаємо, трагедія трапилась ще минулого тижня — школярка однієї з дрогобицьких шкіл iз високою температурою померла в реанімації за лічені хвилини.

Жити чи виживати

Жити чи виживати

Українцям день за днем усе тугіше затягують паски. Проекти Податкового, Житлового, Трудового кодексів, загадкова пенсійна реформа «від Азарова» та перспектива Бюджету–2011 змушує експертів хапатися за голову. Партія «Наша Україна» напередодні ухвалення дер­жавного кошторису на наступний рік теж має чимало зауважень до соціальної політики команди Януковича. І передовсім «нашоукраїнців» турбує захист найбільш незахищених категорій українців. Заступник голови політради партії «Наша України» Валентина Королькова зауважує: в Україні 14 мільйонів громадян мають право на пільги, обсяг соціальних видатків на ці потреби складає близько 30% ВВП, але в розрахунку на особу соціальні видатки є одними з найнижчих у світі.

Над красою ще треба «попрацювати»

Над красою ще треба «попрацювати»

Минулими вихiдними у столичному художньому центрі «Мистецький Арсенал» пройшов традиційний національний конкурс «Міс УкраїнаВсесвіт», де компетентне журі — організатор конкурсу Олександр Онищенко, перша ракетка світу Кароліна Возняцкі, американський фотограф Фаділь Бердиш, співачка Сонік, російський боксер Костянтин Цзю та сестра власниці конкурсу Оксана Ніколаєнко мали обрати найкращу з найкращих. За право представляти Україну на 60му ювілейному конкурсі «Міс Всесвіт­2011» упродовж двох годин змагалися 15 учасниць. За традицією, дівчата дефілювали в бікіні та вечірніх сукнях, які, до слова, для конкурсанток пошила українська дизайнерка Юлія Айсіна.

Ні — житловому рабству!

Ні — житловому рабству!

Акція протесту проти ухвалення в другому читанні проекту Житлового кодексу (ЖК) зібрала вчора чимало активістів громадських організацій і просто небайдужих людей. Усі — в передчутті небезпеки, яку становить цей документ для власників житла. Зокрема, новий кодекс позбавить власників квартир права обирати компанії, які надаватимуть їм комунальні послуги.

50 копійок — не межа

50 копійок — не межа

Цими вихідними ціни за проїзд у найдешевших маршрутних таксі Києва зросли на 50 копійок. Відтак iз 11 грудня, аби проїхати від вулиці Ірпінської до Хрещатика (маршрут №230), від Володимирської до Ірпінської (№189), від Будіщанської до вулиці Сосюри (№414), від Попудренка до вулиці Бажана (№445) вже треба заплатити не 2, а 2,5 гривні. Подорожчав проїзд і на маршрутах №510 (вул. Чорнобильська — Булгакова) та №589 (вул. Бориспільська — метро «Дарницька») до 2 гривень та №418 (вул. Лісковська — «Даринок») до 1,75 гривнi.

«Підмочений» вікенд

«Підмочений» вікенд

Цієї неділі біля берегів Ізраїлю затонуло молдавське судно «Адріатік» з українським екіпажем. Завдяки рятувальній операції всіх одинадцятьох моряків врятували. Як повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, українських моряків доправили на борт судна «М. Грейті» під прапором Панами, яке вирушило до найближчого порту — ізраїльського міста Ашдод.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На прокат не бажаєте?

На прокат не бажаєте?

Вітчизняні лісові господарства почали гуртовий розпродаж «новорічок» завчасно, ще на початку грудня. Як розповіли «УМ» у Державному комітеті лісового господарства України, їхні підприємства можуть запропонувати на продаж українцям до 5,5 мільйона зелених красунь різних порід, хоча, як показує практика попередніх років, вистачить і мільйона дерев. Так волинські лісівники до новорічних свят виростили на спеціальних плантаціях понад 200 тисяч зелених красунь. Основна їх частина пішла на продаж у столицю та на схід України, частину — придбали волинські підприємці. Водночас цього року лісівники вирішили відмовитися від безпосереднього продажу ялинок на базарах. Кажуть, не рентабельно.

Всі статті рубрики