НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Так ось які ви, «полонені» верблюди

Так ось які ви, «полонені» верблюди

Ленінське «вчитися, вчитися і ще раз вчитися» досі актуальне, якщо йдеться про рідну мову. Адже всього троє учасників радіодиктанту, що відбувся 9 листопада, написали його без жодної помилки. Це священик Олександр Овчинников із Білоцерківського району Київської області, коректор Ольга Голобородько з Києва та вчений–біолог Олена Андрущенко. Ще 177 учасників припустилися лише однієї помилки. Решта — по три і більше. Не впорався із завданням і міністр освіти та науки Дмитро Табачник, який писав диктант під прицілом телекамер. Головний освітянин країни припустився досить поширеної помилки — написав «до речі» разом. Загалом же до участі в радіодиктанті долучилися понад 11 тисяч українців. Переможці вже отримали нагороди в редакції Національної радіокомпанії України. Ще 177 учасникам надіслано заохочувальні призи поштою.

Вперед... у минуле!

Вперед... у минуле!

Загалом церемонію вручення Нобелівської премії миру бойкотували 19 країн на чолі з Китаєм. Нобелівський комітет Норвегії вчора оголосив про те, що КНР і ще 18 країн відмовилися відвідати церемонію вручення Нобелівської премії миру, протестуючи проти нагородження нею китайського дисидента Лю Сяобо, засудженому на 11 років «за заклики до повалення державного ладу». Серед держав, що не прислали своїх дипломатів на міжнародний захід, доволі несподівано опинилася й Україна. Крім того, від участі в церемонії відмовилися Росія, Казахстан, Колумбія, Туніс, Саудівська Аравія, Пакистан, Сербія, Ірак, Іран, В’єтнам, Афганістан, Венесуела, Філіппіни, Єгипет, Судан, Куба і Марокко.

«Гарячий» Берег слонової кістки

«Гарячий» Берег слонової кістки

Днями МЗС України закликало співвітчизників скасувати свої поїздки до Кот–д’Івуару, де після оголошення результатів президентських виборів склалася небезпечна ситуація. У діловій столиці — місті Абіджан — відбулися сутички між прихильниками чинного глави держави Лорана Гбагбо та його головного суперника, лідера опозиції Алассана Уаттару, кожен з яких проголосив себе переможцем. Є жертви, у на території країни діє комендантська година, а 2 грудня о 20.00 за місцевим часом були закриті всі сухопутні, повітряні та морські кордони.

Спонукали добровільно?

Спонукали добровільно?

Хлопця, який не прослужив i місяця, знайшли повішеним у навчальній частині Внутрішніх військ управління Східного територіального командування. Тієї ночі юнак перебував у добовому наряді в автопарку. Першим свідком трагедії біля четвертої ранку став його товариш по службі, який і доповів про НП. За словами старшого помічника військового прокурора Військової прокуратури Володимира Павленка, слідів насильницької смерті на тілі загиблого експерти не виявили. З життя він пішов за допомогою свого солдатського ременя.

Смертельна ГРВІ?

Смертельна ГРВІ?

Трагедія сталася ще у нiч на понеділок у Дрогобичі, втім про смерть дитини стало відомо лише вчора. Як з’ясувала «УМ», у реанімації Дрогобицької лікарні померла дев’ятирічна Анастасія Кравцова, учениця Дрогобицької школи №4. Школярку доправили в лікарню вже у критичному стані з високою температурою. Врятувати Настю медики не змогли — за лічені години дівчинка померла.

Шана легенді

Шана легенді

Сьогодні виповнюється 30 років iз дня трагічної загибелі Джона Леннона — визначного композитора, музиканта і гуманіста, лідера легендарної групи The Beatles, якого чотирма пострілами з револьвера вбив напівбожевільний фанатик Марк Девід Чепмен. Убивця й досі відбуває довічне ув’язнення.

Далеко добиратися

Далеко добиратися

Ікону Божої Матері «Розчулення» («Умілєніє»), яку до Києва 22 листопада привіз патріарх московський Кирил, не пустили до ставропігійного Спасо–Преображенського храму в Києві. До слова, це єдиний у столиці храм УПЦ Московського патріархату, де богослужіння правляться українською мовою. За попередньою інформацією, яка широко анонсувалася на офіційному сайті УПЦ МП, російська святиня мала перебувати у Спасо–Преображенському храмі на Теремках iз 5 по 6 грудня.

Три ялинки і китайська яблуня

Три ялинки і китайська яблуня

Як і минулого року, черкащани першими в Україні встановили на театральній площі обласного центру новорічну ялинку. Разом iз малечею відкрили її і водили хороводи більше півсотні Дiдiв Морозiв. З нагоди відкриття діти подивилися розважальний виступ театру пневмофігур, неймовірної краси лазерне шоу та святковий феєрверк.

Всі статті рубрики