Буде зимно

Буде зимно

Небувале потепління, що останніми днями дивувало, тішило та трохи бентежило, добiгає кiнця. Але дуже повільно. «Найближчими днями очікується поступове зниження температури по всій території України», — розповiла «УМ» Людмила Савченко, начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укр­гідрометцентру». Температура коливатиметься в межах 6—12 градусів тепла вдень, а вночі сягатиме 2—7, також вище нуля. Упродовж тижня треба не забувати парасолю, бо синоптики обіцяють короткочасні помірні дощі, особливо на півночі, заході та в центрі країни.

Замість зарплати — «голодомор»

Замість зарплати — «голодомор»

Українські моряки знову потерпають від безсовісного судновласника. Цього разу — це троє українців з екіпажу судна «Серра», яке власник полишив напризволяще на рейді Стамбула. За інформацією морського експерта Михайла Войтенка, на судні закінчилося продовольство. Власник, турок Джошкун Закірея Мете, заборонив подавати на судно продукти, змушуючи морякiв зійти на берег. Якщо вони це зроблять, їх одразу депортують і вони не отримають зарплатні за три місяці. «Моряків намагалися висадити з судна, аж до застосування сили, знаючи, що, якщо члени екiпажу зійдуть з судна, їх депортують», — повідомляє пан Войтенко.

Пів–«Тільця»

Пів–«Тільця»

Днями на Південному машинобудівному заводі імені Макарова у Дніпропетровську завершили конструювати перший ступінь ракети «Таурус–ІІ» (у перекладі «Телець»). Її урочисто відправили до США, звідки ціла ракета «Таурус–ІІ» має стартувати наступного року. «Таурус–ІІ» — американсько–українсь­кий про­­ект ракетного комплексу, дво­ступеневої ракети для виведен­ня вантажів вагою до 7 тисяч кіло­грамів на низькі навколоземні орбіти. Проект реалізує американська компанія «Орбітал Саєнсез» за контрактом iз Національним авіакосмічним агентством США (НАСА), яке виділило для цього 171 мільйон доларів, а ще 150 мільйонів інвестує сама «Орбітал».

Батюшка і порно

Батюшка і порно

У Миколаєві викрили групу розбещувачів неповнолітніх, яку очолив шкільний учитель, а постійним та найбагатшим клієнтом був православний батюшка. Священнослужитель, якого «взяли» як запеклого любителя дитячої порнушки, вистрибнув у вікно з четвертого поверху. Грішного батюшку з переломом кінцівок та тазостегнового суглоба відвезла до реанімації «швидка». Медики врятували йому життя, а це означає, що попереду в отця, якого чорт поплутав по повній програмі, — довга черга очних ставок зі своїми малолітніми жертвами, неминучий суд людський і цілком реальний земний термін у місцях позбавлення волі.

Небезпека ховалася у пристрої

Небезпека ховалася у пристрої

Співробітниця дитячого садочка в кабінеті медсестри якраз готувала кисневий коктейль для дітей, коли апарат для його приготування раптово вибухнув. Вiд вибуху найбільше постраждав хлопчик, який стояв поруч із жінкою. Він отримав опіки обличчя та кистей рук третього ступеня і у важкому стані потрапив до реанімаційного відділення. Вихователька отримала опіки 1, 2, 3 ступеня обличчя, рук і тулуба й зараз перебуває в опіковому відділенні у стані середньої тяжкості. Друга дитина відбулася переляком, незначними опіками та синцями.

Львів буде з водою

Львів буде з водою

Найближчим часом у Львові запустять новий водопровід, який і повинен зробити водопостачання цілодобовим не на словах. Учора на проспекті Свободи справу почали доводити до пуття. Як повідомили «УМ» у Львівській міській раді, уже прокладено 840 погонних метрів нового поліетиленового водопроводу із запланованих 860. Окрім заміни магістрального водогону, прокладатимуть нові під’єднання до будинків.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Зняли Сліпого

Зняли Сліпого

Харківські чиновники знову зробили усе можливе для того, аби слобідський мегаполіс потрапив до медійних рейтингів поганих новин. Цього разу місто «прославилося» через наказ мерії демонтувати меморіальну дошку, встановлену на честь видатного релігійного діяча, Патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого. Святійший у 1961 році потрапив на Слобожанщину мимоволі, коли його етапом переправляли з Галичини до мордовських таборів. На цьому довгому шляху його помістили до так званого «Тюремного замку» — пересильної в’язниці по вулиці Малиновського,5, де він пробув кілька тижнів.

Всі статті рубрики