Зараз — або... до Сірка!

Зараз — або... до Сірка!

Учора на засіданні Верховної Ради стався інцидент. Журналісти спробували вивісити на гостьовій ложі парламенту плакат із написом: «Доступ до інформації: зараз або ніколи». Цей банер мав висіти навпроти президії ВР і нагадувати керівникам законодавчого органу про обіцянки та зобов’язання, які вони брали на себе, зокрема, перед світовою спільнотою. Адже йдеться не лише про дотримання свого слова, а й про рішучий крок у напрямi демократизації країни, якого, очевидно, бояться на Печерських пагорбах.

Журналісти спільно з опозиційними депутатами вимагали ухвалити закон про доступ до публічної інформації. За планами, це питання мали розглянути вчора. Але знову почали тягнути гуму...

Подайте, будь ласка, рахунок!

Подайте, будь ласка, рахунок!

Учора по всій країні продовжувала кипіти виборча робота. Основні процеси перемістилися до територіальних виборчих комісій. Утім, треба відзначити, підрахунок досі триває й на деяких дільницях!

Голова громадської мережі «Опора» Ольга Айвазовська зазначила в коментарі «УМ», що проблема з підрахунком голосів справді існує. Половина випадків — це здебільшого «технічні» проблеми: процедурні тонкощі, плутанина з бюлетенями, низька компетентність членів комісій. Ще половина — це клопоти, пов’язані з нестачею кадрів. «Людина не може витримати стільки роботи! — каже пані Ольга. — Тому були випадки, коли люди не витримували темпу і йшли з комісій».

«УМ» детальніше приглядається до причин затягування, наводить дані з виборчого процесу в кількох областях, подає висновки спостерігачів.

Всі статті рубрики