Зерна вдосталь, порядку немає

Зерна вдосталь, порядку немає

У зв’язку iз введенням квотування експорту зерна в Херсонському морському торговому порту спостерігається аномальне скупчення зернових вантажів. Як розповів «УМ» начальник порту Сергій Ігнатенко, застій пшениці, яка нікуди не транспортується, створює серйозні проблеми. «Наші контрагенти, які працюють із зерном, продовжують виконувати графіки поставок, а відвантаження на судна припинено.

Сніг з Арктики

Сніг з Арктики

Перша декада листопада ще потішить українців погожими днями. Сьогодні на Закарпатті, Прикарпатті та в Криму подекуди очікується 16—19 градусів тепла, на решті території — до 10—15 iз позначкою плюс. Температура вночі теж буде досить комфортною — до 2—7 градусів тепла, тільки у східній частині місцями та в Карпатах стовпчик термометра може опуститися до 2 градусів морозу.

Хелловін на дорозі

Хелловін на дорозі

Близько одинадцятої години недільного вечора 31 жовтня десятеро хлопців i дівчат віком від 14 до 17 років (усі мешканці села Білобожниця Чортківського району Тернопільської області) поверталися додому зi святкової вечірки в місцевому барі. Дорога, якою вони йшли, є частиною досить завантаженої автотраси Чортків—Бучач, обабіч якої, як це зазвичай є в наших селах, немає ні тротуарів, ні ліхтарів зi справними лампочками. Зрозуміло, в барі підлітки пили не лише безалкогольні напої, що аж ніяк не посприяло їхній уважності та обережності.

Богдан на шаблі

Богдан на шаблі

У селі Іркліїв Чорнобаївського району на центральній площі відтепер височить пам’ятник українському гетьманові Богдану Хмельницькому. Монумент досить оригінальний. Черкаський митець Іван Лавріненко зобразив воєводу на коні, а самого коня встановив на кінці великої шаблі.

Кличко набив «Місяць»

Кличко набив «Місяць»

На благочинному аукціоні, що пройшов у готелі «Інтерконтиненталь», виставили сім лотів. Як розповіли «УМ» у прес–службі Фонду братів Кличків, серед них і картину Віталія Кличка «Місяць», яку він, подібно до Джексона Поллока, «намалював» власними боксерськими рукавичками, б’ючи полотно, натягнуте на боксерську грушу. «Врешті, коли ми грушу «розділи», вийшло зображення, сповнене кольору, яке несе в собі надзвичайну енергію. Мені дуже подобається сучасне мистецтво. Воно чудове!» — цитує прес–служба Фонду слова Володимира Кличка.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Переїзд на футбол

Переїзд на футбол

Три роки знадобилося «Укравтодору», щоб зробити дорожнє полотно першої категорії навколо Донецька. Суперсучасний автобан слугуватиме об’їзною дорогою навколо шахтарської столиці і не лише розвантажить магістралі міста, а й за рахунок якості значно скоротить час перебування в дорозі транзитних автівок. За якість турбуватися не варто, впевнені спеціалісти «Укравтодору»: на автомагістралі обладнано п’ять шляхопроводів, дві транспортні розв’язки на різних рівнях та один міст.

Відповість «тимчасовий»

Відповість «тимчасовий»

Генеральна прокуратура України закінчила розслідування кримінальної справи щодо тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони Валерія Іващенка, який був призначений на цю посаду у червнi 2009 року, та арбітражного керуючого держпідприємством Міністерства оборони «Феодосійський судно–механічний завод» (ФСЗ) Сергія Міхєєва, повідомляє прес–служба ГПУ. Посадовцям інкримінують службове зловживання та посібництво у незаконному відчуженні майна підприємства під час його санації (спрямованих на запобігання банкрутству заходів). Стосовно обох обрано запобіжний захід — взяття під варту

Нескорений чернець

Нескорений чернець

Климентій Казимір Шептиць­кий, архімандрит і глава греко–католицького монашого ордену Студитів, брат митрополита УГКЦ Андрея Шептицького, помер 1 травня 1951 року у тюрмі російського міста Владимир, після років «чекістських» знущань і в’язниці. 30 жовтня, у Всеросійський день пам’яті жертв політичних репресій, архімандритові Шептицькому відкрили меморіальну дошку на Князь–Володимирському кладовищі. Могилу Климентія Казиміра Шептицького так і не знайшли. До меморіальної дошки поклали квіти, зокрема, керівництво Владимирської області РФ і українські дипломати з посольства України в Москві, на поминальних заходах були також представники Естонії, Литви та Польщі.

Всі статті рубрики