НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Халява» закінчилася

«Халява» закінчилася

Із 1 листопада водії, що їздитимуть на мопедах без прав платитимуть штрафи так само, як й інші учасники дорожнього руху. Як заявив начальник Державного департаменту ДАІ МВС України Валерій Лозовий, «закон цього вимагає. Якщо ми запровадили реєстрацію транспортного засобу та отримання власником посвідчення водія категорії «А1», штрафні санкції за їх відсутність будуть такими самими, як і за відсутності прав на інші транспортні засоби».

Феміда проти уряду

Феміда проти уряду

Історія незалежної України такого ще не знала: Верховний Суд подає позовну заяву проти Кабінету Міністрів. Як повідомив учора журналістам голова ВСУ Василь Онопенко, позов до уряду вже готовий, залишилося тільки направити його до Окружного адміністративного суду столиці. Предмет спору — дві будівлі ВСУ на столичних Липках, які позавчора Кабмін вирішив передати новоствореному Вищому спеціальному суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Чорне і неполіткоректне золото

Чорне і неполіткоректне золото

Енергетична тема вчора не вщухала на президентській вулиці Банковій: після від’їзду росiйського прем’єра на червону килимову доріжку ступив очільник Азербайджану Ільхам Алієв. Попри свої переконання та вимоги передвиборчого моменту, Віктор Янукович вирішив не відступати від протоколу — і два президенти покладали вінки спочатку до могили Невідомого солдата, а потім взяли участь у церемонії пам’яті жертв Голодомору.

В’язні Венеції

В’язні Венеції

Двісті чотири українських моряки, члени екіпажу німецького круїзного лайнера «Дельфін», опинилися «заручниками» власного судна, яке заарештували через банкрутство судновласника. Корабель затримали у порту Венеції ще 16 жовтня, і відтоді моряки залишаються на борту, бо питання щодо їх звільнення ще не вирішено. Якщо ж вони зійдуть на берег — втратять зарплатню. А господар–банкрут, як повідомляє ТСН, заборгував морякам близько мільйона євро.

На голодний шлунок

На голодний шлунок

Російський прем’єр–мiнiстр Володимир Путін залишив Київ у поганому настрої. І навіть відмовився від заздалегідь запланованої дружньої вечері з українським колегою Миколою Азаровим та бізнесменами двох країн. Об’єктиви фотографів зафіксували добре помітний синець на щоці грізного ВВП — хоча й старанно загримований. Та й сам Володимир Володимирович, який зав­жди є веселим та регулярно видає свої фірмові, доволі специфічні, жарти, цього разу був сумним і понурим. Українські журналісти одразу ж кинулися випитувати у російських колег деталі про стан здоров’я Володимира Володимировича, намагаючись з’ясувати, хто ж насмілився пошкодити обличчя всемогутнього де–факто лідера Росії. Проте добре вишколені кореспонденти з пулу Путіна (всі — в костюмах та краватках) на «провокації» не піддавалися і стверджували, що жоден із них ніякого синця не бачить. І доброзичливо радили звертати більше уваги на економічну складову візиту.

Імпульс надії

Імпульс надії

У столичному Інституті нейрохірургії імені Ромоданова зробили першу безкровну операцію за допомогою лінійного прискорювача «Трилоджі», гроші на який збирала вся Україна. Першим пацієнтом, якого прооперували на унікальному обладнанні, став 26–річний чоловік із діагнозом кавернома (судинна пухлина). Перевага операцій на новому пристрої в тому, що вони не потребують внутрішнього втручання — пристрій знешкоджує пухлину імпульсами, «розчиняючи» її. Після сеансу пацієнт може практично одразу піти додому, йому не потрібна тривала післяопераційна реабілітація.

Всі статті рубрики