РАХУНКОВА ПАЛАТА

29.10.2010

5,1 мільярда людей

у світі користуються стільниковими телефонами, що становить 74 відсотки від загальної кількості населення планети, повідомляє компанія «Ерікссон». За цими даними, лише у III кварталі поточного року більше половини підключень нових абонентів спостерігалося в Індії та Китаї, де абонентами стали 29 і 55 мільйонів людей відповідно. Експерти «Ерікссон» також звертають увагу, що ключовим джерелом доходів мобільних операторів, як і раніше, залишаються дзвінки, хоча й констатують збільшення кількість користувачів мобільним інтернетом.

 

5 мільярдів доларів

щороку становлять втрати від дорожньо–транспортних пригод, які стаються на території нашої держави. Як повідомив перший заступник голови координаційної ради ВГО «Асоціація безпеки дорожнього руху» Юрій Лазуто, посилаючись на дані експертів Світового банку, щороку на наших дорогах гинуть більше 7 тисяч осіб, що можна зрівняти з населенням невеличкого містечка. Ще 40 тисяч зазнають травм. Загалом, додав Лазуто, наша держава посідає п’яте місце в Європі за кількістю смертей у ДТП.

 

3,5 мільярда гривень

планує залучити на будівництво незакінчених розв’язок Державна служба автомобільних доріг. За словами міністра транспорту і зв’язку Костянтина Єфименка, наразі «Укравтодор» веде переговори з різними фінансовими установами, плануючи залучити кредит до 1 листопада. Першочерговими проектами стануть завершення будівництва Жулянського шляхопроводу і дороги Київ — Ковель — Ягодин. А до кінця року, зазначив Єфименко, в експлуатацію планується здати 750 кілометрів доріг.

 

250 мільйонів доларів

отримає бюджет Польщі, якщо легалізує 100 тисяч нелегалів, повідомила голова правління фундації «Крім кордонів» Ксеня Наронович. За її підрахунками, ця сума мала б наповнити скарбницю країни за рахунок відрахувань до бюджету від розміру мінімальної заробітної плати, яка на 2010 рік затверджена на рівні 500 доларів. Натомість, зазначила пані Норонович, польська влада витрачає приблизно 12 тисяч євро на депортацію нелегалів, яких щороку затримує прикордонна служба.

 

50 мільйонів євро

надасть нашій державі Європейський банк реконструкції та розвитку на розвиток альтернативної енергетики. Кредитні гроші отримають ті українські компанії, які найбільше інвестують у відновлювальні джерела енергії. За словами директора ЄБРР в Україні Андре Кусвека, додатково 20 мільйонів євро для фінансування відновлювальних джерел енергії, як–то вода, вітер, біомаса й сонячна енергія, надасть міжнародна організація Clean Technology Fund.

 

3 мільйони рублів

або 100 тисяч доларів вихідної допомоги отримав після звільнення міський голова Москви Юрій Лужков, повідомляє «Комсомольськая правда». За даними видання, це максимально можлива матеріальна допомога. Як пояснили «КП» в уряді столиці Росії, після виходу на пенсію держслужбовці одержують разову грошову допомогу, яка розраховується з їхньої заробітної плати і кількості років роботи на державній посаді.

 

72,6 відсотка українців

цікавляться політичними новинами й інформаційними програмами, свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна. Байдуже, що відбувається в українському політикумі, трохи більше, ніж 14 відсоткам наших співвітчизників. На період виборів найбільше українців дізнаватимуться інформацію з телебачення — понад 80%. Ще 46,2 відсотка воліють отримувати новини про перебіг виборчої кампанії з друкованих засобів масової інформації. І лише 14,1 відсотка черпають інформацію з інтернету.

 

52,7 відсотка українців

переконані, що влада свідомо ввела в оману громадян, запевняючи, ніби ціни на газ не зростатимуть. Як свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова, зважаючи на це, 44,8 відсотка наших співвітчизників переконані, що чинній владі не слід було підписувати Харківські угоди. Ще 34,9% гадають, що влада таки не планувала підвищувати ціни на газ, однак змушена була це зробити внаслідок тиску зовнішніх обставин.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>