Болівійські чоботи в Тихому океані

Болівійські чоботи в Тихому океані

Після майже 130 років після втрати власного узбережжя Болівія нарешті знову отримала доступ до Тихого океану. Сталося це не з доброї волі Чилі, яка колись відібрала у своєї сусідки статус морської держави, й навіть не завдяки будівництву 150–кілометрового підземного тунелю з виходом до моря, як раніше пропонували болівійському уряду троє чилійських архітекторів–відчайдухів. Шматком свого узбережжя з «ображеною» державою поділився інший сусід — Перу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мер без кепки

Мер без кепки

Майже одностайно — 32 голоси з 34 присутніх на засіданні — міська дума Москви вчора призначила місту нового мера. Голосування було таємним, але несподіванок не сталося, адже загалом депутатів у міськдумі 35, і лише троє з них — не члени правлячої «Єдиної Росії». А саме ця партія пропонувала президентові Дмитру Медведєву чотирьох претендентів на крісло звільненого 28 вересня Юрія Лужкова, з яких президент вибрав і вніс на розгляд московських «думців» кандидатуру тодішнього віце–прем’єр–міністра Сергія Собяніна — соратника і протеже Володимира Путіна. Відучора 52–річний уродженець Ханти–Мансійського регіону Собянін — господар Білокам’яної, а його портфель в уряді перейшов колишньому віце–спікерові Держдуми РФ В’ячеславу Володіну. проблемы банковской системы Украины

Із «братом» — на слона

Із «братом» — на слона

Після відвідин Росії, Білорусі та України президент Венесуели Уго Чавес продовжив об’їзд прихованих чи відвертих ворогів Заходу візитом до Ірану. Під час переговорів у Тегерані іранський президент Махмуд Ахмадінеджад заявив, що разом вони переможуть спільних ворогів, а венесуельський лідер, зі свого боку, засудив міжнародні санкції та «військові погрози» на адресу Ірану, якого Захід підозрює в розробці ядерної зброї. Підбадьорений підтримкою Ахмадінеджад назвав Іран та Венесуелу частиною «революційного фронту, який розтягнувся від Латинської Америки до Східної Азії».

Всі статті рубрики