ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Денис Лукашов: Краще перемагати в Україні, ніж сидіти на «банці» в НБА

Денис Лукашов: Краще перемагати в Україні, ніж сидіти на «банці» в НБА

Історія поки нетривалої, але вже досить успішної професіональної кар’єри Дениса Лукашова не схожа на звичні життєписи перспективних молодих гравців із «сидінням» у дублі, «підтяганням» до «основи» та поступовим виборюванням місця серед найсильніших. Поступ цього баскетболіста був значно стрімкішим. У позаминулому сезоні Денис, а також інші вчорашні представники дублюючого складу БК «Київ» змушені були рятувати реноме команди, яку через фінансові проблеми залишили майже всі провідні виконавці. І гравці, більшості з яких на той момент не виповнилось і 20 років, не посоромили імені клубу: посіли четверте місце в чемпіонаті та достойно завершили справу в єврокубках. Тепер найкращі з тієї когорти дублерів устигли стати ключовими гравцями збірної України й захищають кольори інших команд, адже фінансова ситуація в «Києві» так і не повернулася на бажаний рівень. В’ячеслав Кравцов, для прикладу, грає за «Донецьк», Максим Пустозвонов опинився в Маріуполі, змінив клуб і Лукашов — тепер він творить гру в столичному «Будівельнику». Як ведеться молодому українському баскетболістові в команді, де головну роль відіграють легіонери, «УМ» розпитала Максима насамперед.

Серед своїх і в легіоні

Серед своїх і в легіоні

Попри те, що шахи вважаються видом спорту «індивідуалістів», командні змагання в них — не рідкість. Крім турнірів національних збірних (згадаймо недавню Всесвітню шахову олімпіаду в Ханти–Мансійську), шахісти регулярно проводять і клубні змагання — як в ігрових видах спорту. Причому чимало майстрів вважають, що виступати командою цікавіше, адже з’являється відчуття ліктя, переживання за партнерів, додатковий азарт.

Сьомий десяток іспанця

Сьомий десяток іспанця

«Шальке­04» із Гельзенкірхена зараз переживає не найкращий період своєї історії — у бундеслізі фінансово потужні «кобальтові» йдуть третіми з кінця (п’ять очок після восьми турів), але на європейській арені справи в підопічних Фелікса Магата кращі. Позавчора рурські «гірники» здобули другу перемогу в груповому раунді Ліги чемпіонів, а їхній іспанський нападник Рауль Гонсалес вписав новий рядок в історію світового футболу.

Всі статті рубрики