Іван Гель: Україну завалили політичні повії

Іван Гель: Україну завалили політичні повії

Моральний авторитет Львівщини та всієї України, багаторічний політв’язень радянських часів, перший заступник В’ячеслава Чорновола у першій демократичній Львівській облраді Іван Гель нещодавно вступив до «Нашої України». Як і в «рухівських» 1980—90–х роках, Гель вважає, що зараз — час людей чистої моралі, час активних дій проти ракових антиукраїнських метастазів. В інтерв’ю «Україні молодій» 73–річний дисидент розповів про причини системної кризи українських партій та рецепти порятунку країни.

Хоружівка — помаранчева!

Хоружівка — помаранчева!

У рідному селі Віктора Ющенка на Сумщині — Хоружівці Недригайлiвського району — вже кілька днів обурено обговорюють «викид» столичних новин. Одна з газет олігарха Ріната Ахметова, смакуючи, повідомила: мовляв, у Хоружівці політичний «переворот» — депутати сільради зреклися «Нашої України» й подалися у Партію регіонів. Зрадила, «за легендою», Віктора Андрійовича навіть голова сільради Ніна Левченко (між іншим, троюрідна сестра Ющенка) — вона начебто висувається від Партії регіонів на посаду селищного голови.

«Наші» зроблять Севастополь знову нашим

«Наші» зроблять Севастополь знову нашим

Партія Віктора Ющенка обіцяє денонсувати всі недержавницькі рішення, як тільки патріотичні сили повернуться до влади. Про це на зустрічі з мешканцями Івано–Франківська заявив колишній міністр закордонних справ, а нині — заступник голови політради «Нашої України» Володимир Огризко. «Ми скасуємо всі антиконституційні і антиукраїнські закони і постанови нинішньої влади. Скасуємо все те, що відбирає наш суверенітет і незалежність. Зокрема, так звані харківські угоди», — зазначив Огризко.

Відром по «язику»

Відром по «язику»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Близько двох тисяч людей учора впродовж кількох годин протестували в центрі Києва під стінами комітетів Верховної Ради. Патріотична громадськість, скликана не під партійні гасла і не «під вибори», а для конкретного чину, вже вдруге організовано виступила проти прийняття законопроекту «Про мови в Україні». Переважно молодь та люди літнього віку під синьо–жовтими прапорами, як і два тижні тому, вимагали зняти скандальний законопроект із реєстрації, оскільки він, на думку учасників акції, призведе до ще більшої русифікації України. «Займіться ділом, а не «язиком»!» — таким був один із лейтмотивів мітингу на вулиці Грушевського.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики