Одеса–мама дочекалася

Одеса–мама дочекалася

По завершенні навколосвітньої подорожі біля причалу Одеського морвокзалу кинув якір екіпаж крейсерської яхти «Іванойс», члени якого вирішили побувати у портових містах, що віддавна мають партнерські взаємини з «морською столицею» України. За словами капітана судна Сергія Тризни, «яхтсмени відвідали Геную, Марсель, Валенсію, Варну, Констанцу та низку інших поріднених міст. Обігнули на вітрильнику Африку, Австралію і Південну Америку. Експедиція, приурочена до 215–ї річниці Південної Пальміри, виявилася доволі складною. «Часом ми потрапляли в сильні шторми, після яких доводилося займатися ремонтом. Але, зрештою, не без підтримки керівництва Одеси вдалося впоратися з усіма проблемами», — каже капітан.

Зв’язок за 10,5 мільярда

Зв’язок за 10,5 мільярда

Відучора оголошено конкурс на продаж 92,79 відсотка акцій компанії «Укртелеком». Нагадаємо, голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко ще навесні цього року оголосив, що «Укртелеком» продадуть. Тоді йшлося про 67 відсотків акцій зі стартовою ціною 12 мільярдів гривень. Тепер компанія суттєво «здешевіла» — майже 93–відсотковий пакет акцій продаватимуть за стартовою ціною 10,5 мільярда гривень. Як повідомляла «УМ», раніше віце–прем’єр Сергій Тігіпко заявляв про збитковість «Укртелекому»: щоб підняти підприємство, треба вкласти до 300 мільйонів гривень, яких у держбюджеті немає. Тож приватизація була невідворотною.

Перекіс на Схід

Перекіс на Схід

За останній місяць у всіх областях України «підскочили» ціни на споживчі товари. Причому, згідно з даними, нещодавно оприлюдненими Державним комітетом статистики України, найбільше зростання цін відчули мешканці Сходу та Півдня країни. Так, у Криму ціни зросли на 3,6%, в Донецькій, Луганській та Херсонській областях — на 3,5%, а в Миколаївській та Одеській — на 3,3 відсотка.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Поетка, що мріє стати фармацевтом

Поетка, що мріє стати фармацевтом

Днями в Шанхаї відбувся фінал конкурсу краси Elite Model Look. За його умовами, журі мало обрати дівчину, чий образ, статура та вигляд у цілому буде найпопулярнішим на подіумах світу в 2011 році. На звання найкращої моделі претендувало 70 дівчат iз різних куточків планети. Журі ж одностайно віддало голоси українській школярці Кароліні Толкачовій. Друге місце присудили Ержоні Ала з Норвегії, третє — Карін Савковій зі Словаччини.

Не стій на дорозі

Не стій на дорозі

Обидва мери Алушти — колишній і нинішній, — які насмілилися скласти конкуренцію «регіоналам» у боротьбі за крісло міського голови на місцевих виборах, опинилися за ґратами. «УМ» повідомляла раніше про те, що 8 жовтня за звинуваченням у зловживанні владою (стаття 365 Кримінального кодексу) кримські правоохоронці затримали нинішнього очільника міста Володимира Щербину (висувається на другий строк від партії «Союз»). Як виявилося, того дня це був не єдиний арешт. Тоді ж міліція затримала Олексія Нечаєва, який очолював міську раду Алушти в 2002—2006 роках. А вже на початку цього тижня Алуштинський суд запроторив екс–мера до тюрми.

Наслідки без «відкату»

Наслідки без «відкату»

Учора в Марганці поховали перших жертв катастрофи на 117–му кілометрі залізничного перегону «Марганець — Нікополь», яка забрала, за останніми даними, 43 людські життя. Загалом же похорони триватимуть упродовж трьох днів. Марганець оговтуватиметься від шоку ще довго.

Покрова молитви, Покрова повстання

Покрова молитви, Покрова повстання

Після Великодня й Різдва Покрова Пресвятої Богородиці — чи не найважливіше християнське свято для українців, свято від початку військове. За легендою, 14 жовтня Богородиця накрила своєю покровою–омофором Царгород, який тоді облягали наші предки русичі на чолі з князем Аскольдом, зробивши людей і місто невидимим для нападників. Аскольд та його воєводи, свiдчить легенда, наляканi й вражені, тоді охрестилися самі. Наступне покоління українського лицарства, запорізькі козаки, понад усе вшановували свято Покрови та її ікони. Перша в Україні церква Покрови — в селі Сутківці на Хмельниччині, зведена у 1467 році як фортеця, з товстими стінами, зубчатими баштами й бійницями, щоб iз них відстрілюватися.

Всі статті рубрики