Козацька «інтертусовка» на Хортиці,

Козацька «інтертусовка» на Хортиці,

Міжнародний фестиваль козацьких бойових і традиційних мистецтв «Спас на Хортиці» відкривається сьогодні й триватиме аж до 14 жовтня, повідомив на прес–конференції президент всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула. Заходи чергового фесту розтягнули, аби «вписатися» у День міста — Запоріжжя саме святкуватиме 240 років від свого заснування. «Фестиваль стане святом поєднання фізичної і духовної культури», — каже Олександр Притула.

У позі лотоса

У позі лотоса

Із 16 по 22 жовтня вчений мандруватиме містами України та читатиме лекції. Чекають на Ламу в Чернігові, Києві, Львові, Ужгороді, Луцьку та Хмельницьку. Варто зазначити, що для українців, які сповідують буддизм, приїзд Оле Нідала — визначна подія. Учений представляє одну з чотирьох шкіл тибетського буддизму — Карма Каг’ю.

«Інтелігентне» здирництво

«Інтелігентне» здирництво

Депутати Верховної Ради настільки перейнялись здоров’ям свого колеги — Юрія Бута, що почали збирати кошти для компенсації пану Юрію за образливі, на його думку, коментарі журналістів. Нагадаємо, голова парламентського підкомітету з питань формування суддівського корпусу відсудив у «5–го каналу» та журналістки Ольги Сніцарчук 20 тисяч гривень за те, що вона у своєму сюжеті назвала його «відщепенцем». Відтак у сесійній залі було встановлено скриньку із написом «Буту — 20 тисяч», до якої депутати за кілька годин накидали аж 165 гривень. Як зазначив журналістам нардеп Андрій Павловський, «цих коштів точно вистачить на відро валер’янки». Сам «постраждалий» гроші вирішив спрямувати не на медикаменти, а в церкву. Депутат переконує, що 20 тисяч — відшкодування моральної шкоди, а ліки він і сам купить. Учора він заявив журналістам, що вимагає до себе «інтелігентних слів».

Я дiстаю iз широких штанiв

Я дiстаю iз широких штанiв

Ситуацію з видачею паспортів громадянам України нарешті врегульовано — паспортні столи почали видачу «головного документа». Про це «УМ» повідомили у Державному департаменті у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Міністерства внутрішніх справ України (ДДГІРФО МВС). «Перша партія бланків надійшла до наших регіональних відділень. Паспорти видаються за чергою», — зазначили у відомстві. Водночас у департаменті відмовилися назвати чисельність «черговиків», пославшись на відсутність такої інформації, і лише зауважили, що загалом до кінця року планується виготовити понад один мільйон бланків, на що міністерство у середині вересня виділило близько 14 мільйонів гривень.

Подолати бар’єр

Подолати бар’єр

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міністерство науки і освіти затвердило концепцію інклюзивної освіти, яка передбачає навчання дітей з особливими потребами разом з іншими. Міністерство планує розробити спеціальні плани і посібники, де визначаються критерії оцінки навчання інвалідів, а також їхнiх досягнень, враховуючи індивідуальні можливості.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Комп’ютерному генію присвячується

Комп’ютерному генію присвячується

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Студент Харківського національного університету радіоелектроніки вийшов на вулицю після пар, присів на лавку, відкрив ноутбук і поринув думкою в електронний світ, який сам же й створив. Усе точно, як у житті, лише з однією різницею, — майбутнього українського «Біла Гейтса» скульптор Роман Блажко вилив у бронзі на честь 80–річчя вітчизняної кузні комп’ютерників і назавжди посадив біля парадного під’їзду університету. На лавці поруч iз монументальним студентом лишилося чимало вільного місця. То ж дізнатися про те, як воно бути «сидячим» пам’ятником, при бажанні тепер зможе кожен.

Павучки не прилетять

Павучки не прилетять

Природа вирішила компенсувати надмірно спекотне літо холодними осінніми днями. За словами заступника начальника «Укргідрометцентру» Анатолія Прокопенка, найближчим часом на потепління очiкувати не варто: «Тієї кількості тепла, на яке ми розраховуємо, явно недостатньо для того, щоб у нижніх шарах атмосфери утворилися метеопроцеси, що сприяють поширенню теплих повітряних мас». Залишається ще маленька надія на те, що бабине літо виникне на початку листопада, однак тішитися такими думками не варто.

Захід уночі тверезітиме

Захід уночі тверезітиме

Обласний центр Прикарпаття претендував на першість в Україні щодо запровадження табу на продаж алкоголю, пива зокрема, з вечора й до ранку. Ініціатором нічного «сухого» закону був депутат міськради Петро Стоїч, котрий ще в травні зареєстрував відповідний проект. Проте дві спроби ухвалити рішення на сесії міськради влітку не увінчалися успіхом — забракло антиалкогольних депутатських голосів. Заминкою іванофранківців скористалася влада Львова та Ужгорода, заборонивши наприкінці вересня нічний продаж алкоголю в роздрібній торговельній мережі.

Всі статті рубрики