Від Росії до Єгипту

Від Росії до Єгипту

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Порiвняно з минулим роком в’їзний туризм зріс на 23 відсотки, виїзний — на 41 відсоток. Найчастіше Україну цьогоріч відвідували туристи з Росії, Польщі, Білорусі, Молдови, Румунії та Німеччини. А ось наші співвітчизники залишились консервативними. Цього літа українці відпочивали у Росії, Єгипті, Туреччині, Польщі та Угорщині. Втім не для всіх цей відпочинок виявився вдалим.

Після обшуку — збирай акціонерів!

Після обшуку — збирай акціонерів!

Щойно президент холдингової компанії «Київміськбуд» Василь Можар вийшов із відпустки у понеділок, як одразу передумав працювати й продовжив відпочинок до 18 жовтня. Виконуючим обов’язки президента холдингу лишився віце–президент В’ячеслав Топчій. Загалом майже всі керівники холдингу вирішили не виходити на роботу у вівторок. Причина — обшук реєстратора холдингу — ТОВ «Адрем», здійснений позавчора ввечері Службою безпеки. Разом із колегами з Генпрокуратури співробітники спецслужби провели ще й виїмку документів. Обшукати офіс реєстратора силовики намагалися ще минулої п’ятниці, але охорона не пустила, тож iз другої спроби довелося брати його штурмом i вибивати двері.

Перша чверть — без книжок

Перша чверть — без книжок

Міністерство освіти оприлюднило нову дату, до якої буде надруковано шкільні підручники. Якщо раніше ними обіцяли ощасливити учнівські портфелі наприкінці вересня–початку жовтня, то тепер — до 31 жовтня. Як повідомляє прес–служба Міністерства освіти, за словами директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександра Удода, згідно з державним замовленням на 2010 рік, уже надруковано 32 назви підручників, що складає 3,3 мільйона примірників. «Організаційні питання з боку Міністерства освіти, Інституту інноваційних технологій, «Укрвидавполіграфії» вирішено: здійснено підписання договорів та їх погодження з Міністерством економіки України, авансування. Залишилося найголовніше питання — видати підручники та своєчасно доставити їх до шкіл», — наголошує Олександр Удод.

Не «посинiв» — «заарештували»

Не «посинiв» — «заарештували»

Офіційно кримська прокуратура інкримінує Анатолію Мамикіну, котрий незмінно персоніфікує селищну владу Лівадії останні чверть століття, зловживання службовою владою. Як результат — сім земельних ділянок за рахунок території Ялтинського гірсько–лісового заповідника дістались приватним особам. Збитки держави внаслідок цієї оборудки оцінені у 1,1 мільйона гривень.

«Педагогічна» медаль

«Педагогічна» медаль

«За особливі заслуги» — таку медаль Організації Північноатлантичного договору (НАТО) отримав полковник Сергій Грабський, який iз лютого 2009 року по березень 2010 року служив в Іраку на посаді головного радника–інструктора Національного оперативного центру прем’єр–міністра Республіки Ірак, у складі тренувальної місії НАТО.

Доступнiсть булки

Доступнiсть булки

Відучора звичайний батон у магазинах Києва подорожчав на 30 копійок — до 3,1 гривні. Як пояснюють виробники хлібобулочної продукції, підвищення ціни пов’язане зі збільшенням витрат на виробництво: подорожчанням газу та борошна. Але, запевняють вони при цьому, підвищення цін на решту хлібобулочних виробів наразі не передбачається. Ціни на хліб ростуть і в інших регіонах. На початку вересня подорожчали практично всі хлібобулочні вироби у Донецьку, а найбільший виробник хліба в Севастополі, компанія «Цар–Хліб», підвищила ціну на батон «Сімферопольський» на 2,2 — 2,6%, або на 0,08 гривні — до 3,15 — 3,75 гривні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Даєш тепло!

Даєш тепло!

Ще наприкінці вересня в Міністерстві житлово–комунального господарства були впевнені: опалювальний сезон в Україні розпочнеться не раніше 15 жовтня. Втім уже з початку цього тижня в Україну прийшли перші заморозки, а денна температура повітря ледь дотягує до +8. Тож, як і обіцяв міністр ЖКГ Юрій Хіврич, «якщо температура повітря буде нижча 8 градусів за Цельсієм, Міністерство ЖКГ готове почати опалювальний сезон у дитячих садочках, школах і лікарнях».

Будьте здорові і не кашляйте

Будьте здорові і не кашляйте

Лабораторні дослідження, які щотижня проводять по всій території України обласнi санітарно–епідеміологічнi станції (СЕС), свідчать про певний сплеск застудних захворювань (ГРЗ). Однак медики не виявили у хворих жодного з трьох штамів грипу (В, А(H1N1) і Н3N2), що циркулюють в Україні, зокрема й цієї осені, а епідемічний поріг наразі не подолано. Про це під час учорашньої прес–конференції в Києві повідомила громадськості головний лікар Центральної СЕС Міністерства охорони здоров’я України Любов Некрасова. Водночас в українців нині спостерігається доволі високий рівень імунологічної напруженості, тобто більшість хворих перенесе грип у легкій формі, каже пані Некрасова.

Всі статті рубрики