«Ле Бурже» пiд Гостомелем

«Ле Бурже» пiд Гостомелем

Учора із самого ранку на летовищі «Київ–Антонов», що в Гостомелі, екіпажі посилено готувалися до показових виступів перед віп–персонами. Напередодні пілоти провели залікові польоти й отримали наказ показати публiцi всі можливості порівняно нових, а також добре вiдомих, але модернiзованих розробок вітчизняних конструкторів. Першою злiтала добре знайома «Мрiя». Шум вiд багатотонної машини заглушив iмпровiзованi брифiнги перших осiб, а повiтряну хвилю було вiдчутно на досить великiй вiдстанi. Наступ­ний вилiт став найефектнiшим: четвiрка росiйських винищувачiв Су–30 демонструвала фiгури вищого пiлотажу на гранично малих висотах. За штурвалами — росiйськi льотчики пiлотажної групи «Русь». «Українських соколiв», як вiдомо, розформували пiсля Скнилiвської трагедiї. Мiнiстр оборони Єжель, утiм пообiцяв вiдновити «соколiв» уже через чотири–п’ять рокiв.

Місту Лева перекрили вентиль

Місту Лева перекрили вентиль

У середу київські газовики з ДК «Газ України» відключили найбільшу котельню Львова. Відтак без гарячої води залишилося півміста — 715 будинків Сихівського, Франківського та частини Личаківського районів. Газовики наполягають, що в усьому винні споживачі. Раніше представники «Газу України» висунули вимогу місту до кінця місяця на 100 відсотків розрахуватися за спожите паливо. Газовий вентиль перекрили попри те, що львів’яни розплатилися на 88% від необхідної суми. Перекриття саме Львова виглядає досить дивно, адже найбільші боржники якраз перебувають у східних областях: Дніпропетровській (821 млн. грн.), Донецькій (773 млн. грн.) і Харківській (732 млн. грн.). А «відключений» Львів завинив суму хоч і чималу, але, порівняно з рештою боржників, не астрономічну — 123 мільйони. Крім того, в «антирейтингу» зі сплати за газ Львів перебуває на десятому місці.

Юристів і економістів — «по горло»

Юристів і економістів — «по горло»

Реформи міністра освіти і науки не припиняють дивувати й обурювати громадськість. Після низки культурно–ідеологічних змін у сфері науки, що стосувалися скасування обов’язкових іспитів з української мови для бакалаврів та включення російської мови до предметів ЗНО, Дмитро Володимирович вдався до пертурбацій економічної складової освіти.

Кому винна «Любов Орлова»

Кому винна «Любов Орлова»

«Любов Орлову», круїзне судно для походів в Арктику й Антарктику, арештували в порту Сент–Джонс у Канаді за позовом фрахтувальника через борг у 251 тисячу доларів. Екіпаж складається з 49 росіян та двох українців, передає «Інтерфакс». Як повідомив інспектор Міжнародної федерації транспортних працівників (МФТ) у Владивостоку Петро Осичанський, у моряків закінчуються харчі і вода, вони просять допомогти їм повернутися на Батьківщину.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Нагріли» на 9 мільйонів

«Нагріли» на 9 мільйонів

Українці у Великій Британії знову впіймалися на шахрайстві та відмиванні грошей. Юрія Короваленка, Євгена Кулібабу та Романа Зеника вже заарештували. Окрім них звинувачення висунуто ще двом жінкам, також громадянкам нашої держави. Всі п’ятеро діяли спільно з іншими іммігрантами з Латвії, Грузії, Білорусі та Естонії.

Зоопарк очолить Толстоухов?

Зоопарк очолить Толстоухов?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Київський зоопарк знову в епіцентрі уваги — цього разу вирішується, хто ж буде його новим керівником. У середу заяву про звільнення за власним бажанням написала директор Світлана Берзіна, яка пішла на лікарняний. «Світлана Валеріївна втомилася від постійних чвар, їй набридло комусь щось доводити, — пояснює її помічник Галина Савчук. — Тим паче, останні чотири місяці вона працювала без прес–секретаря. Колишня звільнилася, не витримавши морального напруження (її «мобілка» просто розривалася, особливо після смерті слона Боя). Пошук нового прес–секретаря не дав бажаних результатів. Сама Світлана Валеріївна поки з пресою не спілкується».

Привид бібліотеки

Привид бібліотеки

У середу ввечері в найбільшій бібліотеці Києва отруїлися газом двоє її працівників. Трагедія сталася на 20–му поверсі 27–поверхової будівлі, де зберігаються 15 мільйонів книжок та документів бібліотеки імені Вернадського. Як розповіли «УМ» у прес–службі Головного управління МНС України в місті Києві, штатні електрики проводили ремонтні роботи, коли, ймовірно, внаслідок короткого замикання спрацювала система протипожежної безпеки.

Всі статті рубрики