РАХУНКОВА ПАЛАТА

01.10.2010

100 мільярдів гривень

інвестицій надійде в економіку держави наступного року, прогнозує Прем’єр–міністр Микола Азаров. За його словами, якщо сподівання справдяться, це потягне за собою зростання внутрішнього валового продукту у 2011 році на 10 відсотків. Глава уряду також додав, що грошові надходження передусім буде спрямовано в ті галузі, які вже за два–три роки зможуть довести ефективність iнвестицiй. Зокрема, зазначив Азаров, це може бути сільське господарство.

 

90 журналістів

загинуло у світі з початку поточного року під час виконання службових обов’язків, повідомляє організація Press Emblem Campaign, яка здійснює міжнародний моніторинг дотримання прав представників засобів масової інформації. Причому кількість загиблих уже перевищила минулорічні показники за аналогічний період на 25 відсотків. Найнебезпечнішою країною світу для представників ЗМІ визнано Мексику, де з початку року загинуло 13 журналістів.

 

96 відсотків

столичних будинків готові до опалювального сезону, інформує Київська міська державна адміністрація. Як повідомив начальник Головного управління житлового господарства Києва Володимир Стороженко, наразі комунальники вже здійснили випробування практично всіх мереж, а в 90% — запущено воду. За його словами, нині тривають ремонтні роботи з утеплення житлових приміщень, покрівлі та фасадів.

 

68 відсотків

французів підтримують акції протесту проти пенсійної реформи, яка передбачає збільшення пенсійного віку. Показово, що маніфестації підтримує 80% молоді вiком від 18 до 24 років, а також 73% тих, кому трохи за 30. Як відомо, уряд цієї країни планує збільшити пенсійний вік до 62 років. Різко проти цього виступили прихильники як лiвих, так i правих політичних партій країни.

 

60 відсотків українців

прогнозують фальсифікації на місцевих виборах 31 жовтня, дослідила соціологічна група «Рейтинг». Як розповів її директор Олексій Антипович, половина з цих людей переконана: фальшування результатів виборів будуть настільки серйозними, що зможуть уплинути на волевиявлення громадян. Ще 28% дотримуються думки, що фальсифікації значним чином не вплинуть на підсумковий результат виборчих перегонів.

 

56,4 відсотка

українців вважають, що держава розвивається у неправильному напрямi, свідчать результати опитування, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики. Протилежної думки дотримуються 28,3% наших співвітчизників. Ще понад 15% не змогли визначитися. Порiвняно з травнем, у вересні кількість тих, хто вважає, що держава розвивається неправильно, зросла на 20,7%.

 

42 банки

залишиться в Україні після підняття Національним банком вимог до діяльності фінансових установ. Зокрема, головний фінансовий регулятор хоче посилити вимоги до мінімального регулятивного капіталу банків зі 120 до 500 мільйонів гривень. Таким чином, резюмує «Коммєрсант–Україна», зі 180 фінустанов після набрання чинностi нових вимог Нацбанку на українському банківському ринку залишиться всього 42.

 

30 відсотків українців

виступають за повну заборону реклами тютюнових виробів, свідчать дані, оприлюднені Київським міжнародним інститутом соціології. Зокрема, 90 відсотків наших співвітчизників виступили за повну заборону куріння на робочих місцях. Опитування також показало, що за останні п’ять років курців у нашій державі стало менше на 17%. Зокрема, вдвічі поменшало жінок, які люблять затягнутися сигареткою.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>