Мовна пісочниця

Мовна пісочниця

Суспільний рух «Не будь байдужим!» вирішив відповісти на імовірне запровадження нового мовного закону асиметрично і цілком оригінально. Кампанія «Займіться ділом, а не язиком!» зібрала разом активістів та зірок шоу–бізнесу для того, щоб показати владі, що, окрім мови, в країні ще дуже багато проблем, наприклад занедбані дитячі майданчики.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перший Кобзар Скандинавії

Перший Кобзар Скандинавії

Слова данського посла в Україні Мікаеля Борг–Хансена, який у нещодавньому інтерв’ю «УМ» зізнався, що Тараса Шевченка в Данії досі знали мало, незабаром остаточно стануть історією. Хоча, додамо від себе, стосувалися вони насамперед широких читацьких мас, оскільки серед данських науковців творчість Кобзаря відома давно: перші статті про нього було опубліковано в Копенгагені ще 1878 року.

Покарання з «відстрочкою»

Покарання з «відстрочкою»

Районний суд Ленінського району Луганська засудив до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки Георгія Ободзинського, орендаря каруселі «Центрифуга» на території парку «Дружба», аварія на якій у травні 2008 року призвела до загибелі двох і травмування ще десятьох осіб. Як повідомляє «Укрінформ», суд також зобов’язав підприємця компенсувати матеріальні претензії, заявлені постраждалими. Найбільші суми компенсацій Ободзинський має виплатити Наталії Смагловій (200 тисяч гривень) і її чоловікові Костянтину Смаглову (50 тисяч гривень).

Гайда, хлопці, до суду!

Гайда, хлопці, до суду!

Стали відомими нові деталі нападу бритоголових молодиків із битками та металевими прутами на охорону й організаторів фестивалю «Гайдамака.UA» цієї неділі. Виявляється, оргкомітет фестивалю сплатив ірпінській міліції 5 тисяч «благодійних» гривень за охорону правопорядку, але міліція зі своїми обов’язками не впоралася. Екс–глава МВС Юрій Луценко як один із учасників фесту обурюється, що міліція «не відпрацювала гроші», до того ж, під час нападу керівник міліції Ірпеня та його заступник відключили мобільні телефони.

Знижка від Президента

Знижка від Президента

Мабуть, найдорожчий «нереалізат» в історії приватизації нашої держави — найбільшу вітчизняну телекомунікаційну компанію — після виснажливих років пошуку покупця таки можуть передати у приватні руки. Таку вказівку, як повідомили його соратники, особисто дав глава нашої держави. А слова гаранта виконавча влада, як відомо, виконує чітко.

Знову вакцина?

Знову вакцина?

Знову в Україні розгорається скандал довкола щеплень. У Донецьку померла семимісячна дівчинка. За чотири дні до трагедії дитині зробили щеплення, тож її батьки пов’язують загибель своєї донечки саме з вакцинацією.

Великі комбінатори

Великі комбінатори

Генеральна прокуратура розслідує один із найбільших скандалів минулих президентських виборів — спробу захоплення поліграфічного комбінату «Україна», де друкували бюлетені для голосування. Нагадаємо, наприкінці січня Кабінет Міністрів, очолюваний Юлією Тимошенко, виніс рішення про зміну керівництва комбінату. На захист старого керівника виступили депутати–«регіонали». Вони привезли з собою охоронців і забарикадувалися всередині. Нові керівники й працівники міліції, якою тоді керував Юрій Луценко, спробували зайти на комбінат: грати різали «болгарками», трощили скло... Прийшовши до влади, «регіонали» вирішили нагадати опонентом про ту правову колізію.

Всі статті рубрики