Євген Гірник: Підтримати Наливайченка — це підтримати себе

Євген Гірник: Підтримати Наливайченка — це підтримати себе

Сьогодні «Наша Україна» проведе свій з’їзд. Партійний форум має дати новий поштовх політичній силі, яка останнім часом втратила у впливовості. Особливі надії пов’язані з приходом у партію Валентина Наливайченка — колишнього голови Служби безпеки України. Досі він розкручував громадську ініціативу «Оновлення країни», але тепер зважився тягти значно важчу й відповідальнішу ношу. Наливайченко ніколи не займався партійним будівництвом, отож постає питання: наскільки він справиться з цією роботою?

Голова контрольно–ревізійної комісії «НУ» Євген Гірник вважає, що партія мусить дати шанс Наливайченку. «Треба йому допомогти злетіти, — каже Гірник. — Тим більше що він — птах високого польоту».

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нью–Йорк почув «Ганьба!»

Нью–Йорк почув «Ганьба!»

Рідко якого главу держави за кордоном зустрічають протестами діаспоряни його власного народу. З Президентом Віктором Януковичем, який своє євротурне продовжив візитом до Нью–Йорка на 65–ту сесію Генеральної Асамблеї ООН, трапляється саме так. На Манхеттені, перед місією України, сотні українців прийшли, аби сказати політиці нинішньої української влади рішуче «Ні!», передає «Українська правда». Мітингувальники скандували «Януковича — у відставку!», «Україна не Росія!», «Наша мова — українська!», «Геть Табачника». Усі очікували, що до людей вийде якщо не сам Янукович, то принаймні хтось із дипломатів, але цього так і не сталося.

За ту реформу — отримайте двійки!

За ту реформу — отримайте двійки!

Усе ж таки є певна знаковість у тому, що Закон «Про внесення змін до Конституції України», ухвалений Верховною Радою у розпал Майдану — 8 грудня 2004 року, отримав порядковий номер 2222 — ІV. Свого часу він став компромісом для політичних еліт держави, а з 1 січня 2006 року — де–факто перестав бути чинним, оскільки ухвалені парламентарiями зміни і де–юре, і де–факто стали «тілом» Конституції. Згідно з політреформою–2004, у тому ж 2006 році Кабмін вперше було сформовано парламентською коаліцією, а Віктор Янукович, очоливши уряд, не мав жодних претензій до тих змін. Утім зараз команда новообраного Президента Януковича ту саму політреформу інакше як неконституційною не називає й бажає повернути своєму лідеру президентські повноваження Кучми, згідно з Конституцією 1996 року. 252 нардепи з коаліції швидко направили до Конституційного Суду подання, в якому просять розглянути відповідність Конституції закону №2222. Перший розгляд справи у формі усного слухання КСУ провів учора у прямому ефірі. Уже виступ судді–доповідача по справі Сергія Вдовиченка, позиція авторів подання, яких представляли «регіонали» Дмитро Шпенов і Владислав Забарський, та спілкування з пресою у кулуарах представника Президента у КС Олени Лукаш засвідчили: закону зі знаковим номером, а відтак і політреформі, усі сторони процесу мають намір ставити лише «жирні» двійки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики