НОВИНИ ПЛЮС

24.09.2010

Парламент

Верховна Рада відкликала БЮТівця Сергія Терьохіна з посади голови Комітету з питань податкової та митної політики. За відповідне рішення проголосувало 253 депутати. Цією ж постановою головою комітету призначено «регіонала» Віталія Хомутинніка. Терьохін пов’язав рішення ВР із тим, що коаліція планує влаштувати «повний одобрямс» Податковому кодексу.

Водночас коаліція влаштувала незрозумілі дії з інформаційним комітетом. Поза волею БЮТівців головою Комітету з питань свободи слова було обрано «тимошенківця» Андрія Шевченка. Заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін звернув увагу, що фракція навіть не вносила подання щодо Шевченка, як вимагає регламент.

Відділ кадрів

Мер Запоріжжя Євген Карташов іде у відставку. Про це він заявив на оперативній нараді з головами районних державних адміністрацій та начальниками управлінь міськради. Він планує перейти на дипломатичну роботу.

Суд і діло

Печерський районний суд столиці до 14 грудня продовжив термін утримання під вартою колишньому керівнику кримінальної розвідки МВС Олексію Пукачу, звинуваченому в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Наразі, зазначають у Генеральній прокуратурі, представники потерпілих продовжують ознайомлення з матеріалами справи.