Золоті крила над Софією

Золоті крила над Софією

На шпиль південної вежі Софії Київської у вівторок підняли фігуру покровителя Києва — Архiстратига Михаїла. «Ще в 30–х роках статуя небесного захисника була зруйнована, — каже генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська. — А в 2007 році розпочався проект її відтворення».

Мантри для безголових

Мантри для безголових

Ідеологічний рупор чинної влади — міністр освіти та науки Дмитро Табачник — розродився чималеньким опусом під назвою «Духовна капітуляція націоналістів» у тижневику «2000». У ній чиновник оптимістично забиває цвяшки в кришку домовини українського націоналізму. «Націоналісти відчутно втратили підтримку виборців, — пише скандальний міністр. — Практично всі партії націоналістичного спектру нині маргінальні, тобто не можуть у загальнонаціональному масштабі розраховувати на подолання 3–відсоткового бар’єру... Сукупний же електоральний потенціал усіх націоналістичних партій разом узятих ледве дотягує до 10%. При цьому слід враховувати, що націоналісти, в яких «гетьманів» більше, ніж членів партій, органічно не здатні об’єднатися. Зате вони iз задоволенням чіпляються до будь–якої «соціально близької» політичної сили, здатної на власному горбi привезти їх у парламент. При цьому вони вимагають права визначати ідеологію партії–благочинця, засмічуючи інформ­простір навколо неї своїми голодоморно–геноцидними, ксенофобськими вишуканостями...»

Молитва під ритми маршу

Молитва під ритми маршу

Конкурс на найкращий варіант харківського гімну був оголошений рік тому. За цей час надійшло більше десяти заявок, але члени журі зупинилися на варіанті, який запропонував уже немолодий російський композитор Володимир Дашкевич. Митець має чималий музичний спадок, проте знаменитим став завдяки музиці, написаній до культових радянських фільмів «Собаче серце», «Ворошилівський стрілок» та серіалу про пригоди легендарного Шерлока Холмса.

Азарову не до сміху

Азарову не до сміху

21 вересня на V з’їзді Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Союз молоді регіонів України» Прем’єр–міністр Микола Азаров заявив, що він ініціював заборону на показ комедійних роликів про політиків на українському телебаченні. «За моєю ініціативою, такі ролики не знімаються і не будуть зніматися», — наголосив глава уряду. Як усім відомо, дуже любить пожартувати над українськими політиками команда «Студії Квартал–95». То невже її закриють? За неофіційною інформацією, головний «квартальщик» Володимир Зеленський невдовзі сяде в м’яке крісло генерального продюсера телеканалу «Інтер», в ефірі якого до сьогодні можна побачити «Вечірній квартал» — основний проект «Студії Квартал–95».

Не втрималися і відкрили

Не втрималися і відкрили

Днями відбулося урочисте відкриття пасажирського термінального комплексу «F» Міжнародного аеропорту «Бориспіль», збудованого у рамках підготовки до європейського футбольного турніру, повідомляє прес–служба вітчизняного Мінтрансу. Відкрив новий термінал глава держави Віктор Янукович разом з урядовцями — віце–прем’єром Андрієм Клюєвим і «транспортником» Костянтином Єфименком. «Спорудження термінального комплексу «F» є лише першим кроком у модернізації аеропорту. У подальшому планується збудувати ще кілька терміналів, які дійсно зроблять «Бориспіль» одним із найкращих сучасних аеропортів світу», — сказав Віктор Янукович, перерізавши символічну стрічку терміналу.

Що не вбиває — робить сильнішим

Що не вбиває — робить сильнішим

Згідно з дослідженням, проведеним групою словацьких, американських та українських учених, рослини у зоні відчуження, навчилися захищати себе від радіації. Результати дослідження опубліковано в журналі «Енвайронментал саєнс». «Якимось чином рослини змогли адаптуватися до радіації, i ми хотіли дізнатися, які молекулярні зміни в них виникли», — каже один з авторів дослідження, генетик Словацької академії наук Мартін Гайдук.

Воюйте, хлопці!

Воюйте, хлопці!

До Камбоджі, що у Південно–Східній Азії, прибула партія зі ста танків і бронетранспортерів, які ця країна придбала в Україні. Йдеться про радянські танки Т–55 старого зразка та відповідного віку БТР. Це вже друга поставка бронетехніки. Камбоджа поспіхом озброюється, бо на горизонті — військовий конфлікт із сусіднім Таїландом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики