Кобзар по–тернопільськи

Кобзар по–тернопільськи

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк підписав доручення про підготовку до відзначення 200–річчя з дня народження Тараса Шевченка та про створення обласного музею Тараса Шевченка. Як відомо, досі в Україні є лише три музеї Шевченка — Київський національний музей, Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» та Шевченківський національний заповідник у Каневi. Відтак тернопільський стане четвертим за рахунком і, як стверджує головний ініціатор, «губернатор» Михайло Цимбалюк, єдиним у своєму роді, оскiльки матиме статус обласного і народного.

І пожежу приборкають, і пов’язку накладуть

І пожежу приборкають, і пов’язку накладуть

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Доки Міністерство освіти мудрує, як відновити радянську гру «Зірниця», у Шевченківському районі столиці п’ятий рік поспіль влаштовують гру–випробування «Юний рятувальник». Для школярів — це купа адреналіну і вражень, а ще — чудова школа життя. Адже отримані під час такої гри знання обов’язково знадобляться в реальному житті.

Де цар стояв — там Ленін iз графом

Де цар стояв — там Ленін iз графом

День міста в Бердянську став черговим реверансом у бік Росії. Гуділо курортне містечко упродовж аж чотирьох днів, хоча 183 роки від дня заснування — не привід для помпезного святкування. Але, здається, причина в іншому: Партія регіонів публічно відмовилася продовжити мандат довіри міському голові Євгену Шаповалову, і той (до речі, у недавньому керівник виборчого штабу філії «Нашої України») на прощання, вочевидь, вирішив гучно «грюкнути дверима». Охочий до гульбищ люд умить розмітав дармові пригощання і «пиво від мера», з відкритим ротом спостерігав парад фронтової техніки за участі руської «Катюші» і запальне «Яблучко» у виконанні танцівників Клубу юних моряків.

Всі статті рубрики