Юрій Чебан: «Сувенірні» медалі — не для мене

Юрій Чебан: «Сувенірні» медалі — не для мене

На майбутній Олімпіаді в Лондоні до цього спортсмена буде прикута особлива увага українських уболівальників. Каноїста Юрія Чебана, в якого ще навіть немає олімпійської ліцензії, уже зараз розглядають як одного з головних претендентів на медалі. Про 24–річного одесита широкий загал дізнався у 2008–му: на Іграх у Пекіні Чебан поповнив скарбничку нашої збірної «бронзою», фінішувавши третім на дистанції 500 м. Відтоді ледь не з усіх світових і континентальних першостей веслувальник повертається з нагородами різного ґатунку.

Яскравим прикладом є цьогорічне літо: спочатку в липні Чебан піднявся на п’єдестал чемпіонату Європи в іспанській Трасоні — здобув «срібло», а днями привіз дорогоцінні метали зі світового форуму, який приймала польська Познань (індивідуальну бронзову нагороду плюс срібну — за неолімпійську дисципліну, естафету). На обох змаганнях він виступав у новій для себе дисципліні: віднедавна Юрій приділяє всю увагу спринту на 200 м.

Повернення в Китай

Повернення в Китай

Після того, як на недавній європейській першості наші пентатлоністи зупинилися далеко від п’єдесталу (найкращим результатом українців стало 13–те місце Павла Тимошенка), заява провідного тренера Сергія Зейкана про медальні плани «синьо–жовтих» на чемпіонаті світу здивувала. Але в коментарі «УМ» пан Сергій пояснює слабкий виступ у Будапешті тим, що національна команда впродовж року цілеспрямовано готувалася саме до чемпіонату світу, який вважає пріоритетним стартом сезону.

Із присмаком помсти

Із присмаком помсти

Перша ракетка України Олена Бондаренко повторила свій найкращий результат на відкритому чемпіонаті США, вийшовши до третього кола. Позавчора в матчі 1/32 фіналу 26–річна спортсменка доволі впевнено здолала місцеву тіней­джерку Мелані Удін, яка на старті вибила з розіграшу іншу українку — Ольгу Савчук. І хоча глядачі, зрозуміло, вболівали за свою, корт Луї Армстронга знову став щасливим для сестер Бондаренко. Напередодні тут перемогла Катерина.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Компанія колишніх

Компанія колишніх

Цікавий склад учасників цього сезону зібрався в першій лізі: із 18 команд одразу десять мають досвід виступів в еліті українського футболу. Цього року компанію «колишніх» поповнили «Чорноморець» та «Закарпаття», які понизились у класі, а також вінницька «Нива» й чернівецька «Буковина», котрі повернулися до «середнього» дивізіону після тривалих виступів у другій лізі.

Всі статті рубрики