Із присмаком помсти

03.09.2010
Із присмаком помсти

Олена Бондаренко в переможному матчі проти американки Удін. (Фото Рейтер.)

Перша ракетка України Олена Бондаренко повторила свій найкращий результат на відкритому чемпіонаті США, вийшовши до третього кола. Позавчора в матчі 1/32 фіналу 26–річна спортсменка доволі впевнено здолала місцеву тіней­джерку Мелані Удін, яка на старті вибила з розіграшу іншу українку — Ольгу Савчук. І хоча глядачі, зрозуміло, вболівали за свою, корт Луї Армстронга знову став щасливим для сестер Бондаренко. Напередодні тут перемогла Катерина.

«Спочатку Удін багато помилялася, тому я нічого особливого не вигадувала, а просто намагалася тримати м’яч у грі. А вже у другому сеті мені довелося додати обертів і діяти надійніше», — сказала згодом Олена, яка перемогла 6:2, 7:5 і тепер чекає на зустріч із переможницею «Ролан Гарросу–2010» — італійкою Франческою Ск’явоне.

Виграв у середу й лідер нашого чоловічого тенісу. Але Сергій Стаховський поки що пройшов лише перший раунд. Минулого тижня він розібрався з австралійцем Петером Лучаком на турнірі у Нью–Хейвені, а тепер підтвердив свою перевагу і в Нью–Йорку — 6:7, 7:5, 6:4, 6:2.

А от у парному розряді українців спіткали невдачі. Олександр Долгополов у дуеті з німцем Бйорном Фау не мав шансів проти фаворитів посіву — титулованих американських братів Боба й Майка Брайанів — 3:6, 2:6. У жінок Савчук і росіянка Арина Родіонова не встояла перед білорусько–російським союзом Дар’ї Кустової й Алли Кудрявцевої — 7:5, 4:6, 3:6.

А найбільше публіку в ніч на четвер шокувала ще одна білоруска — Вікторія Азаренко. Під час матчу з аргентинкою Гіселою Дулко вона знепритомніла. Уже в лікарні їй діагностували струс мозку. Виявилося, що дівчина отримала травму на тренуванні перед грою, а під впливом спеки на корті ушкодження далося взнаки.

Зі спортивної точки зору здивували француз Мішель Льодра, котрий вибив із боротьби чеха Томаша Бердиха (7) — 7:6, 6:4, 6:4; та американець Райан Гаррісон, що змусив зачохлити ракетку хорвата Івана Любічича (15) — 6:3, 6:7, 6:3, 6:4.