Екскурсія з перевдяганнями

Екскурсія з перевдяганнями

«Козацькому роду — нема переводу» — таку назву має нова пізнавально–розважальна екскурсія, котру черкащанам та гостям обласного центру представив місцевий туроператор «Намі» разом iз Черкаським міськвиконкомом та комунальним підприємством «Дирекції парків». Коштує така екскурсія від 5 до 10 гривень.

Заслужена, але непошанована

Заслужена, але непошанована

Це видається неймовірним, але факт: досі в Україні немає жодного пам’ятника людині, яка увійшла в українську історію не лише як мати видатної Лесі Українки, а як талановита письменниця, видавець, фольклорист. Йдеться про Ольгу Петрівну Косач, знану більше як Олена Пчілка. Чому ж ця талановита жінка, яка народила й виховала чотирьох талановитих дітей, дбала про розвиток української мови й культури, залишається досі не пошанованою? Ставимо пам’ятники варенику, галушці, свині, салу, Проні Прокопівні, Остапу Бендеру, Катерині ІІ, Сталіну — цей список можна продовжити. І тільки Олені Пчілці в ньому місця не знайшлося. Парадокс? Аніскілечки. Це лише свідчення того, що ми ще не доросли до величі цієї жінки. І що українського в нас лише на сало з варениками й вистачає...

Шкіра та кості

Шкіра та кості

Цілковитий шок викликала ця історія в курортному Бердянську: до місцевої лікарні потрапила Оля Власенко, вихованка Кремінської спеціалізованої школи–інтернату, що на Луганщині. У свої 17 років дівчина важить усього 25 кілограмів!

Що робить мамонт у кочегарці?

Що робить мамонт у кочегарці?

Селом Оболоння Коропського району на Чернігівщині колись розгулювали мамонти. Про це свідчить знахідка, яку було зроблено під час копання ями для буріння свердловини у приміщенні кочегарки місцевої школи. На глибині всього півтора метра копачі наштовхнулися на кістки та бивень мамонта часів палеоліту.

Всі статті рубрики