Екскурсія з перевдяганнями

28.08.2010

«Козацькому роду — нема переводу» — таку назву має нова пізнавально–розважальна екскурсія, котру черкащанам та гостям обласного центру представив місцевий туроператор «Намі» разом iз Черкаським міськвиконкомом та комунальним підприємством «Дирекції парків». Коштує така екскурсія від 5 до 10 гривень.

«Черкащина — козацький край. І хоча ми багато чули, читали і знаємо про козацтво, та завжди є такі родзинки, яких не знайдеш у підручниках. Саме таку цікаву інформацію в ігровій формі ми й доносимо до туристів. Під час екскурсії ми перевдягаємо їх у козаків, вони співають та розважаються», — говорить Наталя Корнілова, директор Черкаського туристичного агент­ства «Намі». За її словами, щоб проводити такі екскурсії, в агенції тривалий час готувалися, а по селах скуповували старовинний одяг. Гід, який проводить такі пізнавальні історичні екскурсії, теж в українському національному вбранні.

Під час екскурсії туристам розповідають, зокрема, чому українців називали «хохлами», а росіян — «кацапами», яких козаків не брала ні шабля, ні куля, секрети козацької гігієни тощо. Проводять цю екскурсію в дитячому містечку «Казка», яке розташоване в районі річкового порту. Обрали це місце невипадково, адже містечко збудоване у вигляді козацької фортеці.