Мантія на гачку

Мантія на гачку

Схоже, браконьєри розставили свої сіті далеко за межами річок і озер, діставшись і до кабінетів Обухівського районного суду. Інакше складно пояснити дії суддів, які нещодавно постановили повернути браконьєрам знаряддя масового вилову риби — електровудку. Як розказав «УМ» Сергій Тихолаз, інспектор відділу оперативного контролю Державного комітету рибного господарства, зловмисників затримали ще 5 червня, в період нересту риби, на Канівському водосховищі. Троє чоловіків вудили рибу електровудкою, браконьєрським засобом, що подає у воду електричний струм певної напруги та частоти й дозволяє «глушити» велику кількість риби одразу. Ці пристрої оголошені незаконними ще з початку цього року. За словами спеціалістів, електровудки здатні завдавати екосистемі водойм неймовірно великої шкоди, вбиваючи все живе навкруги.

Ювілейне літо

Ювілейне літо

Цьогоріч практично кожна літня зміна Міжнародного дитячого центру активно долучалась до урочисто–розважальних заходів: святкувати — так святкувати. А розпочався цей святковий сезон ще 16 червня. Того дня на центральному стадіоні зібрали артеківців різних поколінь із ближнього і дальнього зарубіжжя. Організатори дійства точно «прив’язались» до дати — рівно 85 років тому під Ведмідь–горою на березі Чорного моря напнули намети, і дітей–відпочивальників вишикували на першу лінійку. До речі, вчора її в театральний спосіб відтворили на майданчику для вогнища перед табором «Морський» (із протипожежних міркувань обійшлися без самого вогню). Лінійка плавно трансформувалась у басейні табору «Озерний» у традиційне свято Нептуна. Перед цим влаштували концерт фольклорних колективів, народні ігри, спортивно–розважальні змагання «Козацькі забави» і виставку робіт із декоративного розпису, художньої вишивки, гончарства тощо.

Чорнобиль у мініатюрі

Чорнобиль у мініатюрі

Незабаром у Чорнобилі з’явиться музей під відкритим небом. Його відкриття готують до 25–річчя трагедії на Чорнобильській АЕС, котре вiдзначатимуть 26 квітня наступного року. Нині там уже почали розчищати ділянку для майбутнього парку.

Світло з Фавору

Світло з Фавору

Як Спаситель преобразився на горі Фавор, як засяяли його обличчя й одяг — бачили тільки три Його учні: Петро, Яків та Іван. І так їм було добре на тій горі, що Петро запропонував поставити шатра і жити собі. І тоді голос із неба прорік: «Це є Син Мій возлюблений, що в Ньому моє благовоління; Його слухайте». Злякалися учні, а Христос їх утішив. Так розповідає про диво на Фаворській горі Євангеліє. Богослови тлумачать, що таким чином Спаситель хотів показати Апостолам, що Його страсті та смерть є добровільними і після того настане воскресіння.

Фіктивні узи Гіменея

Фіктивні узи Гіменея

Шлюбну аферу, яку «прокрутив» Володимир, англійські газети вже назвали найбільшою за останнє століття. Нелегал із естонським паспортом устиг влаштувати у католицькій церкві Петра і Павла в місті Сент–Леонард сотні фіктивних шлюбів африканок із британцями. Найбільший шок жителів Великобританії викликав той факт, що спільником афериста виявився... чорношкірий священик–гомосексуаліст вищезгаданої церкви Алекс Браун, який не приховує своєї нетрадиційної орієнтації. Він і вінчав «молодят». А от «постачальником» наречених виступав нігерійський пастор Майкл Аделасойе — колишній юрист, який був спеціалістом iз питань міграції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Майдану ніби й не було

Майдану ніби й не було

То лише з пісні слів не викинеш, а коли з історії зникають події і факти — це вже ніби й не дивина. Наприклад, у новому навчальному році п’ятикласники не вивчатимуть події Помаранчевої революції. Згадку про неї вже навіть із підручників прибрали. Як пояснив під час прес–конференції директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод, у підручнику не повинно бути зайвої політизації, предмет «історія» потрібно категорично розвести з предметом «політологія». Також він зазначив, що існує принцип, коли у підручниках з історії зображуються всі сучасні події, але закономірно, якщо раніше події присвячували 2—3 сторінки, то з плином часу, наприклад, за 5 років, цій події може приділятися один абзац або менше. Пан Удод наголосив, що саме з цієї причини в підручнику з історії для 5–го класу не висвітлюється Помаранчева революція і немає детального фоторепортажу цих подій.

Всі статті рубрики