Хто з хрестом прийде, той пензлем і дістане

Хто з хрестом прийде, той пензлем і дістане

Цілком нейтральна молодіжна акція в райцентрі на Львівщині викликала неадекватну реакцію з боку вірних Московського патріархату. Кілька днів тому місцева молодь до приїзду в Дрогобич директора департаменту УЄФА з організації заходів футбольного чемпіонату «Євро–2012» Лукаса Акермана вирішила розмалювати в’їзну дорогу до міста контурами історичних пам’яток та будівель. За кілька годин на асфальті постали впізнавані обриси ратуші, різних храмів та синагоги.

По дублеру на страйкаря

По дублеру на страйкаря

Про «італійський страйк» працівників розташованого в місті Комсомольську Полтавського гірничо–збагачувального комбінату, що належить БЮТівському олігарху Костянтину Жеваго, «УМ» уже повідомляла. Свідоме гальмування виробничих процесів безпосередньо на робочих місцях (зокрема, в кар’єрі, звідки великоваговими вантажівками вивозять руду) з вимогами підвищити зарплату, зменшити норми виробітку та повернути пенсійні й соціальні пільги, передбачені так званим «першим списком шкідливості», почалося в перший день серпня. Адміністрація ПГЗК називала такі вимоги «безпідставними» й спочатку вперто не хотіла «помічати» страйкарів, вважаючи їх купкою «відщепенців», які виконують чиєсь політичне замовлення. Однак, як з’ясувалося, не бездіяла. Спочатку в інструкцію з охорони праці було внесено зміни, згідно з якими водіям кар’єрних самоскидів забороняється без належних підстав рухатися на малій швидкості, а також дозволяється обганяти інші машини.

«Людей просто кинули напризволяще!»

«Людей просто кинули напризволяще!»

Українські альпіністи Олександр Ващенко й Олексій Никоненко «застрягли» без зв’язку в ущелині Девлохан на Памірі на висоті 4600 метрів. Як учора повідомляла «УМ», 31 липня їхній товариш та інструктор — майстер спорту Олег Монсар — зірвався з перевалу Південний Девлохан. Із ним упали супутниковий телефон і дві мотузки. Група кинулася на пошуки керівника, але марно. Коли в альпіністів вичерпалися запаси продуктів, вони були змушені залишити пошуки і почали спуск униз, аби врятуватися самим. «До альпіністського табору сім днів пішки, самостійно спуститися вони не могли. У них закінчилися продукти, пальне, немає необхідного спорядження — тільки намети і спальник, — розповіла «УМ» донька Олега Монсара, майстер спорту з гірського туризму Любов Монсар. — Ситуація критична, їм терміново необхідна допомога!». Окрім того, відомо, що альпініст Олександр Ващенко перебуває у важкому стані через висоту та виснаження.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вдячний сеньйор

Вдячний сеньйор

Можливо, широка громадськість так і не дізналася б про подвиг столичних кардіологів, якби врятований пацієнт не вирішив віддячити «айболитям» за отриману допомогу. Днями Надзвичайний і Повноважний Посол Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно передав сiм апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) для семи українських лікарень. На церемонії передачі обладнання журналісти почули, що один з апаратів пан посол особисто передав відділенню кардіологічної реанімації Олександрівської клінічної лікарні, бо саме в стінах цього медзакладу він сам видужував після тяжкого інфаркту міокарда.

Студента підвело серце

Студента підвело серце

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Згідно з попередніми даними медичної перевірки, причиною смерті 17–річного студента Запорізького юридичного інституту став ішемічний інфаркт головного мозку на тлі артеріальної гіпертензії. Деякі ЗМІ повідомляли, що трагедія сталася на уроці фізкультури. Утім у самому навчальному закладі нам спростували цю інформацію. «Жодних занять iз фізкультури не проводили, — розповів «УМ» керівник Запорізького юридичного інституту, генерал–майор міліції Сергій Алферов.

Отрута в булці

Отрута в булці

Цьогорічне літо, окрім спеки, приносить й інші неприємні сюрпризи. Окрім того, що громадський транспорт можна порівняти з «душогубками на колесах», погодні умови загрожують, здавалося б, такому стійкому продуктові харчування, як хліб. Донецькі пекарі попереджають, що спека сприяє активізації й без того небезпечної влітку картопляної палички, яка в умовах високої температури перетворює хліб на отруту. «Картопляна паличка» — вона скрізь, вона осідає на зерно, потрапляє в борошно і навіть при випічці не гине, бо не боїться високих температур», — пояснює завідувачка лабораторії одного з хлібокомбінатів Донецька Ольга Дьяконенко.

Банкомат пустив «півня»

Банкомат пустив «півня»

Займання, яке переросло у масштабну пожежу, сталося у вівторок близько 18.00 на вулиці Московській, 15. Як повідомляють місцеві МНСники, почалося все з банкомата, розташованого ззовні одного з торговельно­розважальних павільйонів. За попередніми даними, пристрій загорівся через перегрів електромережі. Вогонь швидко поширився і перекинувся на сусідні точки, охопивши загалом 700 квадратних метрів торговельних площ, а дим від пожежі було видно за кілька кілометрів. Власники десятка магазинів і розважальних закладів, які орендували приміщення у центрі Дніпропетровська, підраховують збитки, завдані «червоним півнем», і нарікають на спеку.

Всі статті рубрики