«Нова хвиля» без Пугачової

«Нова хвиля» без Пугачової

У вівторок у Юрмалі в концертному залі «Дзинтарс» почався Міжнародний конкурс молодих виконавців естрадної пісні «Нова хвиля–2010». У цьогорічному конкурсі беруть участь 17 учасників із 13 країн, проте кількість представлених країн «далекого зарубіжжя» ще ніколи не заважала організаторам проводити фестиваль як мегасолянку російської попси. І ні присутність поп–стар Тоні Брекстон, ні італійського тенора Алесандро Сафіни на цьогорічному фестивалі не впливають на загальну «совкову» естетику фестивалю, він усе одно виглядає як виїзна тусовка московського поп–істеблішменту. Не в останню чергу завдяки ведучим — незмінна Ксенія Собчак, резиденти Comedy Club, гламурна телеведуча Лєра Кудрявцева.

Наші за кордоном

Наші за кордоном

В Україні давно існує усталений стереотип, що, мовляв, увесь російський шоу–бізнес створили і побудували вихідці з України. І серед тих діячів, які складають так би мовити авангардний загін тамтешнього шоу–бізу, аж ніяк не менше 70 відсотків наших співгромадян! Досвідчені й немолоді нині музиканти і звукорежисери їздили «за совка» до Москви не тільки по дефіцитні товари, а й тому, що реально були затребувані на різних ділянках тодішнього шоу–бізу. А хто, власне, ніс світло знань до темної Московії за часів Петра I? Професура і спудеї Києво–Могилянської академії! Так–от, до шоу–бізнесового окучування Московії руку доклали також наші люди...

Людина, яка створила Вінницю

Людина, яка створила Вінницю

На перший погляд, час проведення ювілейної виставки «Вінниця очима Артинова, Артинов очима вінничан», вибрали випадково. Документально встановити точну дату народження головного будівничого найбільшого подільського міста поки не вдається — відомо тільки, що він народився у 1860–му в Ніжині на Чернігівщині. Втім середина року, можливо, і є найзручнішим моментом для відзначення «загублених» дат, бо вона рівновіддалена як від його початку, так і від кінця.

Всі статті рубрики