Прокурорські сто тисяч

Прокурорські сто тисяч

У компанії «зваричів» поповнення — цього разу до числа тих, хто любить «позолотити ручку», додався прокурор Шполянського району Черкаської області Олександр Яценко. Його затримали працівники Служби безпеки та Генеральної прокуратури «на гарячому» під час одержання 100 тисяч доларів.

Дозвольте ваш автограф

Дозвольте ваш автограф

Міністерство внутрішніх справ погодило з Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва законопроект, який передбачає відмову від використання печатки як дозвільного документа. Скасувати печатку як обов’язковий атрибут ведення діяльності обіцяють вже у вересні, коли документ подадуть на узгодження до Кабінету Міністрів. Звідти він потрапить на стіл народним депутатам, які й повинні законодавчо оформити зміни. «Головна мета ліквідації такого анахронізму як печатки, від якої давно відмовилися у Європі і яку там використовують, швидше, як інформаційний документ, — економія коштів», — пояснив «УМ» заступник голови Держкомпідприємництва Сергій Третьяков.

Годувальницю — на продаж!

Годувальницю — на продаж!

Першим має визначити земельні ділянки, які не використовуються за цільовим призначенням, Міністерство оборони. Після чого вже у вересні десятки нецільових гектарів військового відомства збираються продати на аукціоні. Таке доручення Міноборони отримало від міжвідомчої комісії з контролю за використанням та відчуженням земель оборони та інших земель державної власності, повідомляє прес–служба віце–прем’єр–міністра з силових питань Володимира Сівковича.

Моє маля... Чабука

Моє маля... Чабука

За останні півроку при реєстрації своїх дітей українці найчастіше обирали традиційні імена: жіночі — Анна (Ганна), Дар’я (Дарина), Софія, Діана, Марія, Вікторія, Тетяна, Крістіна (Христина), Єлизавета, Ангеліна, Вероніка; чоловічі — Артем, Денис, Данііл (Данило), Олександр, Андрій, Богдан, Дмитро, Нікіта (Микита), Назар, Кіріл (Кирило). А найпопулярнішими стали Анастасія та Максим. Про це повідомляє прес–служба Міністерства юстиції. В усіх регіонах залишаються популярними такі давньослов’янські імена як Владислав, Станіслав, Ярослав, Святослав, Ростислав. При цьому, якщо у Волинській, Житомирській, Одеській областях давньоєврейське ім’я Злата опинилося серед нетрадиційних, то в Дніпропетровській області — серед найпопулярніших. Популярне в Криму ім’я Кіра на Одещині потрапило до рідковживаних. А ім’я Назарій, яке популярне у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій областях, у Харківській потрапило до рідкісних. У більшості регіонів України були зареєстровані дівчатка з грецьким ім’ям Євангеліна.

Міліція працює, міністр — на морі

Міліція працює, міністр — на морі

На час літніх відпусток центр прийняття рішень главою держави та окремими високопосадовцями перемістився до Криму. Президент Віктор Янукович залюбки проводить робочі зустрічі з іншими відпускниками–урядовцями на ПБК. Так, позавчора глава держави вочевидь між прийняттям сонячних ванн та водних процедур закликав голову Держприкордонслужби Миколу Литвина прискорити реформування відомства до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. І головний «зелений кашкет» країни запевнив Президента, що прикордонна служба обов’язково досягне європейських стандартів у роботі, а людський фактор у роботі буде зведено до мінімуму.

Розбірки в маленькому «Токіо»

Розбірки в маленькому «Токіо»

Приводом для жорстокої бійки, в якій загинув 30–річний майстер спорту з дзюдо, став, здавалося б, незначний інцидент — чоловік, святкуючи у нічному клубі «Токіо» народження своєї другої дитини, чи то випадково, чи то навмисне (правоохоронці з’ясовують обставини подій) облив напоєм незнайому йому відвідувачку розважального закладу. За панянку одразу вступився молодик з її компанії, як з’ясувалося згодом, — професійний боксер. Він вимагав від кривдника публічних вибачень, а коли не отримав бажаної сатисфакції, поліз у бійку.

«Чорнобильські» ванни

«Чорнобильські» ванни

Маріупольцям чи гостям міста можна й не засмагати, щоб їхня шкіра набула бронзового відтінку. Достатньо прийти на міський пляж, розміститися між другим і третім хвилерізами й полежати на піску кілька хвилин. Шкіра стане темною й організм «поповниться» такими елементами, як торій та уран. Маріупольські екологи б’ють на сполох — на березі Азовського моря з’явилася «частинка» Чорнобиля у вигляді чорного піску.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики