«Ведмідь» у соборі

«Ведмідь» у соборі

«Сильвіо Берлусконі люб’язно показав мені своє рідне місто — Мілан. «Таємна вечеря» Леонардо — справжній шедевр», — похвалився у своєму мікроблозі в соціальній мережі «Твіттер» президент Росії Дмитро Медведєв. І на підтвердження своїх слів виставив фото, де він разом із прем’єр–міністром Італії стоїть на тлі знаменитої фрески Леонардо Да Вінчі.

Знову Тегерану за уран...

Знову Тегерану за уран...

Європейський Союз запровадив додаткові санкції щодо Ірану. Як повідомляє «Євроньюз», вони є значно жорсткішими, ніж ухвалені 9 червня Радою Безпеки ООН. Через кілька годин після Євросоюзу про запровадження схожих санкцій до Ірану оголосила Канада. Нові обмеження охоплюють широкий спектр галузей діяльності. Зокрема, Брюссель заборонив інвестиції в нафтогазову промисловість Ірану (чим із вигодою для себе скористається Росія), а також передачу іранським фахівцям технологій очистки нафти та скраплення газу. Додаткові санкції запроваджено, щоб змусити офіційний Тегеран повернутися за стіл переговорів із приводу його ядерних програм.

Великий переполох у Пентагоні

Великий переполох у Пентагоні

Британський журналіст Джуліан Ессендж опублікував на своєму інтернет–порталі Wikileaks близько 90 тисяч таємних американських військових документів про війну в Афганістані, які свідчать, що армія США та війська міжнародної коаліції могли здійснювати військові злочини в цій країні. На прес–конференції в Лондоні журналіст пообіцяв оприлюднити й інші таємні матеріали Пентагону, які, на його думку, «можуть бути доказами воєнних злочинів». «Але суд повинен вирішити, чи дії, про які йдеться в документах, можна класифікувати як воєнні злочини», — застеріг Ессендж, наголосивши, що сам він у цьому не сумнівається. Загалом у розпорядженні Wikileaks, за словами його власника, є щонайменше 150 тисяч таємних документів військового відомства США, «в автентичності яких немає жодних сумнівів». При цьому журналіст відмовився назвати джерела, від яких до нього потрапили засекречені папери.

Ми всі помремо?!

Ми всі помремо?!

Чим ближча дата 23 грудня 2012 року, тим більше люди вигадують варіантів її «апокаліптичного» втілення. Це число вказане в древніх пророцтвах індіанців майя. Тамтешні жерці, які склали календар, що є точнішим за нинішній григоріанський, нібито передбачили, що нинішня епоха в розвитку людства почалася 12 серпня 3114 року до н. е. і завершиться саме 23 грудня 2012–го. Тож, стверджують дотепники — автори анекдотів, Україна таки має готувати своє Євро–2012 (адже футбольний чемпіонат відбудеться в липні), а от росіяни можуть даремно не гарувати задля Олімпіади–2014. Серйозні науковці вказують на те, що у 3114 році до Різдва Христового якихось катаклізмів не траплялося, але фаталістів не спинити. Чого вартий лише голлівудський блокбастер «2012» — за його сюжетом на планеті починається глобальна катастрофа із множинними землетрусами, зсувами земної кори та великий потоп. За іншими версіями, у грудні 2012–го очікується аномальна сонячна активність, «парад планет» тощо.

Тепер у прихильників кінця світу з’явилася нова версія — глобальні кліматичні зміни, які спричинить катастрофа на нафтовій платформі «Глибоководний горизонт» компанії «Брітіш петролеум» у Мексиканській затоці. Мовляв, плями нафти вплинуть не лише на креветок та чайок біля берегів Техасу й Луїзіани, а й спричинять те, що ми всі помремо. І досить скоро.

Викопний потенціал

Викопний потенціал

Швеція невдовзі може стати одним із провідних постачальників урану у світі. Австралійська гірнича компанія «Аура енерджі», яка має концесію на пошук корисних копалин на шведській території, виявила в гористому та безлюдному регіоні північно–західної частини країни одні з найбільших у світі покладів уранової руди.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики