Не «шашечки» — червоний ліхтар

Не «шашечки» — червоний ліхтар

Це вже далеко не перший «улов» співробітників обласного відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, саме серед таксистів. Тільки цього року за аналогічні злочини у Полтаві проти них порушують третю кримінальну справу. Однак якщо раніше йшлося переважно про посередницькі послуги «шашечників», то в цьо­му випадку 41–річний батько двох неповнолітніх дітей сам організовував і забезпечував, як кажуть, увесь процес. Знайомився з дівчатами й молодими жінками під час таксування. А потенційних «партнерш» для свого нелегального бізнесу зазвичай обирав серед тих, хто мав невеликі статки.

Доньку в рабство

Доньку в рабство

Кілька місяців тому міліціонери розкрили справу про продаж дитини трьома циганами. Чергову спробу продати дев’ятирічну дівчинку присікли правоохоронці вже днями. Під час проведення профілактичних заходів співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, затримали непрацюючу 30–річну жінку, мешканку села Ліпнік Окницького району Молдови, яка, перебуваючи в Чернівцях, близько 22–ї години вечора на вулиці продала доньку Зінаїду за 60 тисяч гривень жительці Чернівців.

Вантажте коноплі бочками

Вантажте коноплі бочками

Остання знахідка працівників міліції перевершила всі попередні: у селі Річки Білопільського району виявили плантацію з 786 кущів конопель. Досі фіксували 20—30 — до ста рослин. Господар поля явно претендував на хороший прибуток від урожаю. Як розповідає керівник центру зв’язків із громадськістю обласної міліції Ельвіра Біганова, спочатку міліціонери знайшли у 34–річного чоловіка пакетик із коноплями.

По «кайф» — до нарколога

По «кайф» — до нарколога

Прикарпатські оперативники в місті Галич знешкодили злочинну групу, яка спеціалізувалася на доставці з–за кордону і реалізації в регіоні психотропного засобу «Субітекс» французького виробництва. Під час санкціонованого обшуку в затриманих — людей без постійного місця роботи — окрім наркотиків, вилучили чималу суму гривень, євро та американських доларів.

«Самогон» для автівок

«Самогон» для автівок

Від місцевих жителів приховати таємниці найважче, тому коли на нафтобазі, розташованій поблизу великого населеного пункту на сході Вінницької області, спритні ділки розгорнули нелегальне нафто­перегінне виробництво, воно швидко потрапило в поле зору податкової міліції. Щоправда, з реалізацією оперативної інформації там не поспішали — спочатку вивчили схеми завезення сировини та продажу кінцевого продукту, який розподіляли по автозаправках Тростянецького району, виявили учасників незаконної обрудки. Коли ж настала заключна фаза операції, оперативники на воротах нафтобази затримали одразу два автотягачі, кожен з яких буксирував по дві цистерни сирої нафти. Тоді ж зупинили вантажівку, що вивозила з підприємства мазут.

Всі статті рубрики