НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як Кучма, але більший

Як Кучма, але більший

Точка сидіння ще й як впливає на точку зору. Віктор Янукович, який у 2004 році так наполегливо відстоював ідею переходу на парламентсько–президентську республіку, нині став прихильником старої Конституції. Ще б пак: п’ять років тому Віктор Федорович хотів урізати повноваження Віктору Ющенку, а тепер хоче сам «пожирувати» як влада. У лавах Партії регіонів народився сценарій: скасувати політреформу на референдумі. На пропозицію «регіоналів» плебісцит мав би пройти в один день із місцевими виборами.

Запишись у «Регіони»!

Запишись у «Регіони»!

Журналістські публікації часто починаються з телефонного дзвінка. Так було й цього разу. Дзвінок з одного з районів області запропонував тему: вплив влади на результати майбутніх перегонів. Потім були ще кілька зустрічей, і в цілому вийшло міні–розслідування. Виявилася тенденція, що нагадала роки минулі. Практично всі співрозмовники, погоджуючись розповідати про ситуацію, просили не називати їхніх імен. «Ці хлопці, які прийшли, досить жорсткі», — пояснив мені не останній чоловік з одного райцентру Сумської області. — А людям, зрозуміло, хочеться жити й працювати, не зазнаючи незаслужених утисків...»

Тож обійдемося переважно без імен, хоча сигнал цей тривожний. Але загалом, кажуть по телевізору, зі свободою слова в Україні все добре...

Бути головою чи без голови

Бути головою чи без голови

Сумського міського голову Геннадія Мінаєва 15–16 липня посадять у слідчий ізолятор. Таке припущення впевнено озвучив у понеділок на прес–конференції громадський діяч, екс–заступник голови обласної адміністрації Олег Медуниця. Мінаєву не лишають вибору. Уже сьогодні, розповів пан Олег, є приклади, коли перевірки правоохоронних органів блокують роботу міських структур. «Місто буде паралізованим або Мінаєв піде з посади. Хіба його врятує те, що напише заяву про вступ до Партії регіонів», — каже Медуниця. Пов’язана така ситуація, вважає, із тим, що Суми залишилися єдиним містом поза впливом «регіоналів».

«Знайомтеся, кум Табачника»

«Знайомтеся, кум Табачника»

Рішення парламенту про відмову від 12–річного терміну навчання у школах на користь 11–річки — скандальне саме по собі, але йому передувала ще й юридична колізія у Комітеті Верховної Ради з питань науки та освіти. Його голова Володимир Полохало намагався бити на сполох, адже комітет, по суті, сфальсифікував рекомендацію щодо голосування ВР за 11–річку — засідання комітету, на якому заправляли «регіонали», відбулося без завчасного повідомлення про розгляд цього питання інших членів, за відсутності кворуму та з порушенням інших регламентних процедур. Після цього БЮТівець Полохало зліг у «Феофанію» з інсультом. Депутатка від «НУНС» Леся Оробець в ефірі каналу ТВі назвала винуватцем інсульту в 61–річного Полохала депутата від Партії регіонів Максима Луцького — першого заступника голови «освітнього» комітету, котрий і був головним утілювачем рішення Ради про 11–річку.

Скидається на те, що пан Луцький стає для України таким собі «Табачником №2». Близький соратник і кум одіозного міністра освіти, 34–річний Максим Луцький — перший проректор Національного авіаційного університету, котрий свого часу перебіг до «Регіонів» із БЮТ, — днями на телеканалі ТРК «Київ» заявив: «Виправимо, що натворив Вакарчук, і все буде добре».

Якщо ж копнути біографію самого Луцького, можна з’ясувати, що він у минулому «натворив» значно гірші речі. Виявляється, долю українських школярів вершить людина з кримінальним минулим.

Всі статті рубрики