НОВИНИ ПЛЮС

14.07.2010

Діденко хотів утекти до США, але сів на два місяці

Печерський райсуд Києва у понеділок надвечір прийняв рішення про арешт терміном на два місяці екс–заступника голови НАК «Нафтогаз України» Ігоря Діденка, який проходить у справі про розмитнення газу «Росукренерго». Як повідомляє газета «Дєло», Діденко намагався отримати візу в США перед тим, як проти нього порушили кримінальну справу, тож Печерський суд залишив його за ґратами з огляду на це.

БЮТ оскаржить закон про місцеві вибори

Блок Тимошенко оскаржить у Конституційному Суді закон про місцеві вибори, ухвалений парламентом у суботу. «На наше переконання, неконституційність [закону] є настільки очевидною, що її не зможе ігнорувати навіть такий суд, яким є КС у його теперішньому форматі, навіть після призначення Януковичем на посаду глави суду його земляка з Макіївки», — йдеться в заяві БЮТ. Блок також запевняє, що знайде «технічну можливість забезпечити спільну участь у виборах усіх партій, які утворили БЮТ та співпрацюють із Блоком у межах об’єднаної демократичної опозиції».

Відділ кадрів

Заступником Генерального прокурора України призначено колишнього першого заступника прокурора Запорізької області, державного радника третього класу Віктора Занфірова. Тиждень тому з посади заступника глави ГПУ пішла «за власним бажанням» Тетяна Корнякова.

* * *

Сергій Татусяк, колишній заступник голови партії «Єдиний центр», вступив до Партії регіонів. Він представляв вінницьку парторганізацію «ЄЦ», яка раніше повідомила про рішення влитися в «Регіони».

«Свобода» пікетує Кирила за тиждень до його приїзду

Сьогодні о 12.00 київська організація ВО «Свобода» проведе біля адміністрації Президента акцію протесту проти приїзду в Україну московського патріарха Кирила (його візит заплановано на 20 липня).

АП ремонтують, поки Януковича нема

В адміністрації Президента почали ремонт фасадної частини будівлі. Перед нею встановлено будівельні конструкції, частину корпусу огороджено парканом. Як повідомляє «Українська правда», триває реконструкція гранітних плит, якими облицьовано фасад. Президент Янукович у цей час перебуває на відпочинку в Криму.

Автор «совдепівського» кіноєлею про Януковича — президент НТКУ

Автором і режисером фільму «Президент. Початок шляху», який демонстрували з нагоди 60–річчя Віктора Януковича Перший Національний та ICTV, є Єгор Бенкендорф — гендиректор Національної телекомпанії, режисер та продюсер зі школи «Інтера». Про це він сам повідомив сайту «Телекритика». «Спочатку фільм мав знімати Марк Гресь, його творче об’єднання документальних фільмів. Це мало відбуватися в рамках нашої ювілейної серії... Але він не зміг. Тому фільм зняв я, з власної ініціативи. І нічого ганебного в цьому не бачу», — сказав Бенкендорф.