Бути головою чи без голови

14.07.2010
Бути головою чи без голови

Геннадій Мінаєв.

Сумського міського голову Геннадія Мінаєва 15–16 липня посадять у слідчий ізолятор. Таке припущення впевнено озвучив у понеділок на прес–конференції громадський діяч, екс–заступник голови обласної адміністрації Олег Медуниця. Мінаєву не лишають вибору. Уже сьогодні, розповів пан Олег, є приклади, коли перевірки правоохоронних органів блокують роботу міських структур. «Місто буде паралізованим або Мінаєв піде з посади. Хіба його врятує те, що напише заяву про вступ до Партії регіонів», — каже Медуниця. Пов’язана така ситуація, вважає, із тим, що Суми залишилися єдиним містом поза впливом «регіоналів».

За словами прес–секретаря міського голови Ірини Дяденко, вплив прокуратури на міську владу дійсно активізувався. Уже були неодногодинні співбесіди, надання пояснень із приводу низки господарчих питань. У понеділок вранці знов телефонували з прокуратури, надіслали повістку на чотирнадцяту годину. Але ж на цей час у голови особистий прийом, люди вже записалися. Масовими стали й протести прокуратури на дії міської влади — за день їх може надійти до чотирнадцяти. Це тоді, коли напередодні отримували один протест на тиждень, та й то не щотижня.

З чим пов’язана така активність правоохоронців? Ірина Дяденко каже: «Аналіз інформаційного потоку дає підстави вважати, що вибудовується підпорядкована вертикаль влади». Геннадій Мінаєв, відповідно, в таку вертикаль не вписався.