Зірки на «Зорі»

07.07.2010
Зірки на «Зорі»

Софія Ротару — одна з улюблених співачок Януковича.

Судячи з програми, найграндіознішою музичною подією літа буде святкування 60–річчя Віктора Януковича в Криму. На день народження команда Віктора Федоровича запросила вершки української та російської естради. Головною прикрасою концертної програми має стати виступ Миколи Баскова. 5 липня у нього починається турне по Криму. Спеціально для ювілею політика Басков підготував пісню «Вышел в степь донецкую...». Звісно, Басковим нікого не здивуєш. У цьому плані Віктору Федоровичу не перегнати Леоніда Кучми, на дні народженні якого співав сер Елтон Джон. Однак «степь донецкая» ближча до донбаської душі Президента, ніж британські хіти сера. Та якщо дивитися з точки зору, кого більше зірок вітало і вітатиме, тоді, без сумніву, Янукович поб’є всі рекорди. Його дню народження може позаздрити будь–який міжнародний пісенний конкурс.

Окрім Баскова, ще однією суперстар мала б стати примадонна Алла Пугачова. Переконати Пугачову заспівати для політичного бомонду міг не тільки зірковий гонорар з астрономічними цифрами, а й давній друг артистики Ігор Крутий. Кажуть, саме він організовує культурну програму святкування дня народження Януковича. Режисером–постановником буде Олександр Ревзін — беззмінний режисер фестивалю «Нова хвиля». Фінансує все Рінат Ахметов. Щоправда, Алла Пугачова заспівати для Януковича не зможе — проблеми зі здоров’ям.

Разом із Басковим від Росії приїдуть також Філіп Кіркоров, Валерія, «Дискотека Аварія» та інші менш відомі виконавці. Щоб Україна у порівнянні з Росією на дні народження Президента виглядала не блідо, з вітчизняної естради запросили Софію Ротару, Вєрку Сердючку, Тіну Кароль, Ірину Білик, Іво Бобула, Катерину Бужинську.

У списку українських виконавців немає Таїсії Повалій, яка підтримувала Януковича на всіх передвиборчих кампаніях. Як пояснив продюсер і чоловік співачки Ігор Ліхута, 9 липня Тая відлітає до Вітебська на «Слов’янський базар», де вона виступатиме на концерті–відкритті й очолюватиме конкурсне журі. «Зранку ми звичайно заїдемо до Віктора Федоровича, привітаємо його, а потім у дорогу до Білорусі», — додав Ліхута.

Щоб устигли всі виступити і не втомили гостей Президента, для артистів встановлено регламент — коротка вітальна промова і декілька найкращих своїх хітів. Катерина Бужинська сказала «УМ», що напередодні виїзду в Крим всіх артистів збиратимуть у Києві на репетицію, щоб не було прогалин. «У концертній програмі буде задіяно 29 артистів. Коли і де саме нас збиратимуть, ще не повідомляли, — розповідає Бужинська. — Оскільки більшість виконавців співатимуть російською, для Віктора Федоровича я виконаю україномовну «Як у нас на Україні», мій відомий хіт, і «Романсеро». Думаю, ця пісня йому сподобається. А ще підготую великий букет різнокольорових квітів. Не троянд і не гвоздик».