Молоді хай почекають

Молоді хай почекають

Попри очікування сенсації, найпрестижніший турнір серії «Великого шолома» виграли досвідчені тенісисти, вже знайомі зі смаком тріумфу в Лондоні. Титул «трав’яного короля» у Роже Федерера впевнено перейняв Рафаель Надаль. Цього разу швейцарцеві й іспанцю не довелося схрещувати ракетки в очній дуелі, але перевага Рафи над усіма опонентами не викликала сумнівів. У п’ятницю перший номер світового рейтингу, вибивши з розіграшу головну надію місцевої публіки — шотландця Енді Мюррея (4) — 6:4, 7:6, 6:4. А в неділю 24–річний уродженець Мальорки записав до свого активу другий тріумф на Уїмблдоні та восьмий— на турнірах «Великого шолома». Надаль у трьох сетах розібрався зі своїм ровесником, чехом Томашем Бердихом (12) — 6:3, 7:5, 6:4. Перший фінал «Великого шолома» в кар’єрі Бердих забезпечив собі виграшем у п’ятницю в серба Новака Джоковича (3) — 6:3, 7:6, 6:3.

І старий, і молодий

І старий, і молодий

Тоді як у зимовій Африці підходить до завершення футбольний «мундіаль», стара Європа приймає неофіційний чемпіонат світу з іншого популярного виду спорту — в суботу велосипедисти стартували в легендарній гонці «Тур де Франс», започаткованій у 1903 році французькою газетою «Екіп». Цієї весни чимало відомих гонщиків пропустили багатоденку дорогами Італії, цілеспрямовано готуючись до 97–ї за ліком «Великої петлі». А вона багато в чому обіцяє бути знаменною.

Князівське «срібло»

Князівське «срібло»

Минулого уїк–енду на півночі Іспанії, у столиці Астурійського князівства — місті Трасона, відбувся чемпіонат Європи з веслування на байдарках і каное. 12–й за ліком континентальний форум став часом тріумфу німецьких спортсменів, які здобули шість золотих, шість срібних і п’ять бронзових нагород та посіли перше командне місце. Україна ж, представлена 18 веслувальниками, могла взагалі не потрапити в підсумковий результативний рейтинг, якби не єдина нагорода каноїста Юрія Чебана, завойована в останній день змагань. А так, з одиничкою у графі «срібло», наша збірна опинилася на 13–й сходинці разом зі шведами.

Живі «мертвяки»

Живі «мертвяки»

А таки правильно міркували ті, хто прогнозував найцікавіші та найменш передбачувані поєдинки чемпіонату світу в ПАР на раунд «плей–оф». Після невиразного групового етапу чимало вболівальників поспішили охрестити африканський «мундіаль» найнуднішим за останній час, але спочатку матчі 1/8 фіналу, а потім — чвертьфінальні присоромили скептиків. Після 1/4 фіналу спакували валізи й загальні улюбленці — аргентинці разом із їхнім Мессі, і фаворити ЧС — атипово раціональні бразильці...

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Донецьку — новий трофей і «мегатрансфер»

У Донецьку — новий трофей і «мегатрансфер»

Африка з її чемпіонатом світу, звісно, вона і є Африка, але час потроху відривати погляди від «мундіалю» й переорієнтовуватися на наші змагання. Позавчора в Запоріжжі чинний чемпіон країни — донецький «Шахтар» — та володар Кубка — сімферопольська «Таврія» — підбили підсумки минулого футбольного сезону в Україні й дали старт новому. «Гірники», з яких жоден не був представлений на ЧС, вочевидь зголодніли за великою грою і просто розірвали кримчан. 7:1 — схожих оказій у поєдинках такої ваги в нас ще не траплялося.

У прем’єр–лізі незадовго до матчу за Суперкубок змінили зовнішній вигляд трофею. Стару чашу вирішили віддати на довічне зберігання київським динамівцям, які чотири рази тріумфували в матчах такого роду. Тож капітан команди–переможниці Даріо Срна здійняв над головою не 16–кілограмовий, дуже громіздкий, кубок, а широку бляшанку вагою 6 кг. Слід визнати, у спрощеному вигляді приз більше відповідає значенню Суперкубка України.

Удар Колліною

Удар Колліною

Учора на прес–конференції, що відбулася в Домі футболу, президент ФФУ Григорій Суркіс повідомив, що куратором суддівського корпусу України призначено італійця П’єрлуїджі Колліну. Він підписав із ФФУ дворічну угоду.

Всі статті рубрики