Ліки підземелля

Ліки підземелля

Мешканці нашої планети використовували лікувальні властивості мікроклімату печер ще за часів неоліту. А у другому сторіччі нашої ери люди згадали про цей феномен на сторінках давньоіндійської епічної поеми «Рамаяна». У священному тексті є розповідь про воїнів, які смертельно втомилися в гонитві за ворогом та вирішили відпочити у печері. Повітря та вода дивовижним чином відновили сили воїнів, і вони легко здолали супротивників. Щодо лікування в соляних шахтах, то цей прадавній аеротерапевтичний метод лікування використовували ще в Давній Греції та Римі. А сьогодні цілюще повітря «білих печер» допомагає боротися з важкими недугами українським пацієнтам. Там, де немає природних соляних шахт, люди створюють штучні — не менш ефективні. Журналістка «УМ» переконалася в цьо­му, побувавши в нещодавно відкритій «печері» на території Черкаського обласного дитячого санаторію «Сосновий бір». І дізналася від черкаських лікарів, що ефективність лікування органів дихання та хвороб шкіри аерозолями солі становить 90%.

Розправа за землю?

Розправа за землю?

За останньою інформацією кримської міліції, сталося це приблизно о восьмій ранку, коли Олег Колодяжний біля під’їзду будинку сідав чи вже сів у автівку. Невідомий на очах у свідків розрядив у нього ледве не весь автоматний ріжок і так само миттєво, як у класичних бойовиках про сицилійську мафію, полишив місце злочину на мопеді...

«Щоб ти, злодюго, вдавився!»

«Щоб ти, злодюго, вдавився!»

Дуже ймовірно, що саме винесену в заголовок фразу вигукнула вражена жителька райцентру Збараж на Тернопільщині, коли виявила пропажу з домашньої шкатулки своїх золотих та срібних прикрас. І якщо таки сказала це — то явно в недобру для злодія хвилину... Збараж — як велике село, де майже всі один одного знають, а приїжджому складно надовго залишитись непоміченим. Тож нечистого на руку й сумління молодика, який нахабно вліз у чужий будинок серед білого дня, правоохоронцям вдалося затримати по гарячих слідах.

Телефон у траві, зашморг на шиї

Телефон у траві, зашморг на шиї

Трагічна історія в селі Пустоіванне Радивилівського району розпочиналася банально — з сільської бійки. Як розповідає дідусь загиблого Олександра Чопика, наприкінці травня Сашка та його товариша побив неподалік місцевого розважального комплексу «Кока» якийсь чоловік. Хлопець три доби провів у лікарні, а його товариш і досі ходить з ушкодженою рукою. Саме після тієї бійки, як запевнив онук діда, він і знайшов у траві мобільний телефон. «Наприкінці минулого тижня дільничний інспектор міліції викликав Олександра, — повідомила в.о. начальника відділу зв’язків із громадськістю УМВС у Рівненській області Інна Березовська. — Підставою стала заява 23–річного Романа, жителя села Верба Дубенського району, в якого наприкінці травня відібрали мобільний телефон «Нокіа 6300». При перевірці стало відомо, що цим мобільним користується Олександр, мешканець села Пустоіванне».

Всі статті рубрики