Мокнемо далі!

Мокнемо далі!

Схоже, цьогорічне літо, крім статусу «найтепліше за останні десятиріччя», отримає ще й звання «найдощовитішого». Через рясні дощі страждає чи не вся Україна. Минулої ночі через негоду без світла залишилося близько двох сотень населених пунктів. Затоплені будинки, підтоплені двори та присадибні ділянки, зруйновані мости... І це ще не кінець. За прогнозами синоптиків, до кінця тижня дощі не припиняться. «1—2 липня на південному сході та в центрі — сильний дощ, шквальний вітер, — розповіла «УМ» начальник відділу метеопрог­нозів Укргідрометцентру Людмила Савченко. — Третього липня слід очікувати короткочасних дощів по всій Україні». Що ж до температури, то вона залишатиметься високою — 23—29 градусів тепла вдень.

Федоровичу, пора на пенсію!

Федоровичу, пора на пенсію!

Незабаром Президент збирається у відпустку — 10 липня Вікторові Януковичу виповниться 60, і свій ювілей (а заразом і перший день народження на найвищій посаді) глава держави збирається відсвяткувати на відпочинку в Криму. За словами спікера Верховної Ради АРК Володимира Константінова, Янукович поєднає відпустку з роботою й відвідає міста та підприємства півострова.

«УАЗиком» по Леніну

«УАЗиком» по Леніну

У центральному парку райцентру Рені Одеської області в ніч на 29 червня невідомі знищили пам’ятник комуністичному вождю Леніну. У райвідділку міліції вважають, що зловмисники використали для його руйнування автомобіль, сліди коліс якого виявили поряд із постаментом. Імовірно, скульптуру обв’язали тросом, водій машини включив передачу, піддав газу — і пам’ятник розірвало на частини... «Вранці перехожі побачили, що на постаменті залишилися ноги, а розбиті голова і тулуб Леніна валялися неподалік», — розповів місцевий краєзнавець Михайло Салабаш.

Де дорога — там Україна

Де дорога — там Україна

Село Паланка розміщене в кількох кілометрах від Чорного моря і є найсхіднішою точкою Республіки Молдова. За два кілометри від нього проходить траса Одеса—Рені – єдина магістраль, що поєднує південну і північну частину Одеської області. Таке виняткове розташування стало справжнім нещастям для місцевих мешканців, які постійно страждали від двозначностей у відносинах між двома державами. Згідно з додатковим протоколом до Договору про державний кордон між Молдовою і Україною 1999 року, ділянка траси Одеса—Рені довжиною 7,7 кілометра є власністю України на території Молдови. В обмін на неї Молдова отримала 480 метрів берега поблизу Джурджулешти — єдиного молдовського порту на Дунаї.

Горіла «Газель», палала...

Горіла «Газель», палала...

Учора у столиці буквально навпроти готелю «Либідь», що розташований на площі Перемоги, спалахнув пасажирський мікроавтобус «Газель». НП сталася по обіді, коли надворі була сильна спека. Утім погодні умови, швидше, посприяли швидкому згоранню бусика (він вигорів буквально за лічені хвилини), а не стали причиною спалаху.

Опіум від борця з наркотиками

Опіум від борця з наркотиками

У Харкові співробітники обласного управління СБУ затримали з великою партією опію та макової соломки 32річного майора Євгена Бурлакова, який іще місяць тому обіймав посаду начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків управління міліції на Південній залізниці. Звільнили його «за порушення дисципліни та законності».

Катівня в міліції?

Катівня в міліції?

В офіційних міліцейських звітах повідомлення про цей досить резонансний не лише для Лубен випадок нагадував звичайнісіньку «побутовуху». Мовляв, у вільний від служби час в одному з кафе цього міста відпочивав 28річний дільничний інспектор міліції, який під час «конфлікту, що раптово виник на ґрунті неприязних відносин», завдав тілесні ушкодження 27річному місцевому мешканцеві. Постраждалого госпіталізували до обласної клінічної лікарні, а надто «гарячого» дільничного одразу звільнили з органів внутрішніх справ. Матеріали дослідчої перевірки спрямували до прокуратури.

Повернення дроворубів

Повернення дроворубів

Хоча конфлікт навколо дороги у харківському парку Горького набув міжнародного розголосу, а Президент Віктор Янукович видав своєму представникові в області за цю ситуацію «жовту картку», болючу проблему все одно не вирішено. Учора стало відомо, що лісоруби знову повернулися в район прорубаної просіки і тепер нищать паркову зону заради розширення майбутньої магістралі. Причому дроворуби запевнили активістів «Зеленого фронту» — рубають усе ще ті дозволені депутатами 503 дерева і нічого більше. Та оскільки із указаною кількістю лісоруби впоралися ще у травні, явно перевищивши законну норму, то наразі йдеться про відверте порушення екологічного законодавства. Відомий харківський політолог Валерій Дудко в телевізійному інтерв’ю учора назвав приголомшливу цифру — не менше 900 дубів та сосен пішло під сокиру в парку з початку прокладання нової траси.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики