«Чорна мітка» — емблема арешту

«Чорна мітка» — емблема арешту

У Москві не любити міського голову небезпечно. Для кількох десятків незадоволених діяльністю мера, які 28 червня прийшли під будівлю мерії, щоб висловити своє ставлення і вручити Юрієві Лужкову «чорну мітку», така нелюбов завершилася арештом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Я, Йоханна, беру тебе, Йоніно, за дружину...

Я, Йоханна, беру тебе, Йоніно, за дружину...

Західний світ стає дедалі толерантнішим, і якщо колись визнання своєї нетрадиційної орієнтації могло коштувати роботи навіть найдрібнішому клерку, то тепер потягу до осіб однієї з ними статі часто не приховують навіть політики найвищого ешелону. Але щоб керівник держави, перебуваючи на посаді, вступив в одностатевий шлюб — такого досі ще не траплялося. Першопрохідцем стала прем’єр–міністр Ісландії Йоханна Сігурдардоттір, яка минулої суботи одружилася зі своєю давньою подругою, письменницею і журналісткою Йоніною Леосдоттір.

Крапка на авторитаризмі

Крапка на авторитаризмі

Незабаром у Киргизстані буде сформовано новий, уже не тимчасовий, а постійний уряд, а сама держава стане парламентською республікою. Як повідомляє національна інформаційна агенція Киргизії «Кабар», на референдумі, який відбувся минулої неділі, 91 відсоток киргизів підтримали проект нової Конституції країни, що передбачає обмеження повноважень президента. На виборчі дільниці прийшло 69 відсотків із 2,7 мільйона зареєстрованих виборців.

До Росії — з любов’ю

До Росії — з любов’ю

У «перезавантажених» відносинах Росії та Сполучених Штатів Америки виникла певна напруга. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, у США заарештовано 10 осіб, яких підозрюють у шпигунській діяльності на користь Росії. Американська влада висунула їм офіційні звинувачення за двома справами, пов’язаними з проведенням незаконної розвідувальної діяльності на території Штатів. За даними міністерства юстиції США, восьмеро з 10 російських агентів працювали під прикриттям, а двоє є безпосередньо причетними до російських спецслужб. Ще один підозрюваний перебуває в розшуку. Арешти шпигунів було проведено в Бостоні, Нью–Йорку, Вашингтоні та Арлінгтоні. Сталося це буквально через кілька днів після візиту до США президента РФ Дмитра Медведєва та його зустрічі з американським колегою Бараком Обамою.

«Двадцятка» і футбол

«Двадцятка» і футбол

Головним результатом саміту «Великої двадцятки» (G–20), який завершився в неділю у канадському місті Торонто, стало ухвалення спільного документа, підписанти якого взяли на себе зобов’язання працювати на стабільне і збалансоване зростання глобальної економіки. Зокрема, лідери двадцяти найбільш промислово розвинених країн світу домовилися до 2013 року вдвічі скоротити дефіцити бюджетів своїх держав, не сповільнюючи темпи економічного розвитку.

Всі статті рубрики