Підводна одіссея України

Підводна одіссея України

Україна залишається в полоні повеней та негоди. У неділю–понеділок не пощастило відпочивальникам у Криму, де через складні погодні умови синоптики оголосили штормове попередження. «Сильні зливи, грози, град, шквали 15—20 метрів за секунду», — попереджали населення рятувальники кримського управління МНС. У неповноводих зазвичай кримських річках існувала небезпека підняття рівня води до 0,8 метра. У Джанкої через рясні зливи вже підтопило приватні будинки, у Красноперекопську залило городи. Поки що рятувальники тримають ситуацію під контролем, відкачуючи воду.

Голод на карті

Голод на карті

Карту, на якій позначено місця поховань жертв Голодомору, доповнену текстами і фотографіями меморіалів, презентують сьогодні о 17:00 у Кобзарській світлиці, що в «Українському домі». З нового видання «Україна. Голодомор 1932—1933» можна дізнатися про населені пункти, що у 1932—1933 роках були занесені на чорну дошку, місця поховань, споруджені меморіали та пам’ятні знаки на вшанування пам’яті жертв Голодомору. «Ідея такої карти та її реалізація належить державному підприємству «Картографія», її підтримав Український інститут національної пам’яті, — повідомив «УМ» головний спеціаліст УІНП Володимир Тиліщак. — Інститут надав фотографії 1930–х років та сучасні. Інформацію про пам’ятники надавали місцеві жителі та обласні й районні державні адміністрації».

«Бентлі» проти ВАЗа

«Бентлі» проти ВАЗа

Учора звичайний водій «Лади 2110» мало не став героєм відомого анекдоту про «нових рускіх». В його колимагу врізався «Бентлі Континенталь», вартість якого становить приблизно 1 мільйон 700 тисяч гривень. До того ж виявилося, що за кермом цього «скарбу на колесах» сидів Антон Яценко, депутат від БЮТ, якого називали «батьком Тендерної палати».

«Поцілунок Іуди» сплив у Берліні

«Поцілунок Іуди» сплив у Берліні

Знамениту картину Мікеланджело Мерізі да Караваджо «Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди», викрадену два роки тому з Одеського музею західного і східного мистецтва, знайшли аж у Німеччині. Спочатку цю новину повідомила обласна міліція Одещини, а згодом підтвердило й МВС України. Виявляється, трьох українців та одного німця, в яких і знайшли безцінне полотно, затримали 18 червня у Берліні, під час спільної операції німецької поліції та українських правоохоронців. Наразі вирішується питання про екстрадицію вітчизняних злодіїв та повернення картини в Одесу.

«Спасіба, хахльонок!»

«Спасіба, хахльонок!»

Минулої неділі в Полтаві відзначали 301–шу річницю відомої битви, яка майже на три століття поховала надії українців на здобуття власної держави. Біля пам’ятного знаку загиблим українським козакам священики УПЦ КП відслужили панахиду за полеглими в борні за нашу волю. По тому кілька десятків «свободівців» й активістів патріотичних громадських організацій влаштували короткий мітинг.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ні техно, ні духу

Ні техно, ні духу

Цими вихідними під містом Васильків на Київщині мали відбутися два фестивалі досить різного змісту: «Техно проти наркотиків» та «Фестиваль традиції духу (ФТД) «Русь». Проте замість музичного свята організатори і гості отримали скандал і силову зачистку представниками Служби безпеки України, міліції та спецпідрозділу «Беркут».

Всі статті рубрики