Невдахи третьої планети

Невдахи третьої планети

«Що там у світі робиться?» — «Стабільності немає». Попри те, що цьому діалогу з кінофільму «Москва сльозам не вірить» уже більше тридцяти років, актуальності він не втрачає. Щоправда, є на нашій планеті куточки, які постійна світова нестабільність оминає. Мир і спокій панує у країнах Скандинавії, Швейцарії, Ірландії та взагалі переважній частині Західної Європи, Новій Зеландії, Австралії, Канаді, Японії та навіть Чилі. Ці країни посіли найнижчі місця у цьогорічному рейтингу нестабільності, який учора було опубліковано на сайті американського журналу Foreign Policy («Зовнішня політика»). Щороку це видання спільно з Фондом миру (The Fund for Peace) проводить масштабне дослідження, за результатами якого укладає так званий Failed States Index (індекс держав–невдах). Що вище місце в цьому списку — то більш нестабільною й небезпечною для своїх громадян та іноземних туристів є країна. Ситуацію в державах оцінюють за 12 показниками (як–то стан економіки, дотримання прав людини, залежність від інших держав, кількість біженців тощо).

Тікай, бо завтра буде війна?

Тікай, бо завтра буде війна?

Учора Киргизстан готувався до нових заворушень: віце–прем’єр тимчасового уряду Омурбек Текебаєв заявив, що, за його даними, «деструктивні сили» призначили на 22 червня черговий державний переворот. «Ми знаємо, хто вони, але не можемо їх ув’язнити, тому що вони поки що кажуть про мирні протести, хоча їхні задуми нам відомі», — запевнив урядовець, попередивши, що «будь–який великий конфлікт» Киргизії може перерости в центральноазіатську війну. Тому «дуже важливо провести референдум і легалізувати владу в Киргизії».

22 червня: війна «Газпрому» з Білоруссю

22 червня: війна «Газпрому» з Білоруссю

Учора «Газпром» виконав свою погрозу і почав ще більше обмежувати газопостачання до Білорусі. Вчора обсяги блакитного палива було скорочено на 30 відсотків. Як повідомив на засіданні оперативного штабу голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, упродовж доби, що минула після першого «прикручування крану» (тоді обсяг постачання газу скоротили на 15%), Мінськ «не вчинив жодних дій щодо погашення заборгованості», тому «з 10–ї години за московським часом 22 червня 2010 року вводиться обмеження на плановий об’єм добової поставки російського газу в Республіку Білорусь на 30 відсотків із подальшим збільшенням обмеження до рівня поставки пропорційної заборгованості».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики