447 метрів під землею

447 метрів під землею

Як уже писала наша газета, вранці минулої неділі криворізькі поселення Горького, Романівка, Чапаєва, а також розташовані на значній відстані від них численні багатоповерхівки здригнулися від сильного вибуху, внаслідок чого обвалилася земля на 16 гектарах. Ми вирішили побачити місце аварії на власні очі. За лічені метри від відгородженої попереджувальною стрічкою ділянки небезпечної зони «УМ» зустріла Володимира Ігенка, який проривав кукурудзу. «Не страшно?» — цікавимося ми. — «Ніколи боятися. Хоча рвонуло так, що й меблі у хаті захиталися. Але все одно мусимо жити тут — де жили і батьки, і діди».

Планові підривні роботи, які велися на шахті імені Орджонікідзе Відкритого акціонерного товариства «Центральний гірничозбагачувальний комбінат», за іронією долі, забрали життя співробітника Держ­гірпромнагляду. Посадовець саме перебував в автомобілі, який унаслідок вибуху провалився під землю. Звичні до вибухів під час розробок родовищ залізної руди жителі Кривбасу відразу збагнули, звідки ноги ростуть. Тільки коли побачили, яка величезна яма утворилася внаслідок вибуху, засумнівалися: щось тут не так. Принаймні при планових (а «непланових» на розробках просто бути не повинно) підривних роботах подібного раніше не траплялося.

Пляжі «окуповує» бичок

Пляжі «окуповує» бичок

Фахівці рибоохоронних та екологічних служб б’ють на сполох: рівень кисню в Азові наближається до критичного, відтак величезні маси напівживого бичка загрожують узбережжю. У районі Бердянська, приміром, косяки риби «зависли» у воді на відстані менше двохсот метрів від піщаних пляжів курортної зони. Днями було ухвалено рішення про негайний меліоративний вилов бичка, і перша тисяча тонн уже переправлена до холодильників. До вимушеного промислу долучено півтора десятка суден і двадцять з лишком бригад. Мобільні групи фахівців двічі на добу відбирають проби води уздовж Бердянської коси.

Профілактика проти Холерія

Профілактика проти Холерія

Одинадцять парасольок під сонячним небом і ще менше людей — так виглядала театралізована акція біля офісу Служби безпеки України в Києві. Літери на чорних парасолях утворили напис «Стоп Холерій». Так активісти громадянської ініціативи «Свободу слову» прозвали голову СБУ Валерія Хорошковського. Його опоненти вчора висловили протест проти тиску на незалежні телеканали, який, на їхню думку, чинить пан Хорошковський — олігарх і власник провладного каналу «Інтер».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Улітку — всіх до суду!

Улітку — всіх до суду!

На вчорашній зустрічі Генерального прокурора Олександра Медведька з пресою вже традиційно обговорюється хід розслідування резонансних справ — як позаминулих років, у яких слідчі дії відбуваються украй повільно, так і відносно «свіжих». Очільник ГПУ так і не сказав, чи будуть установлені замовники та організатори викрадення та вбивства Георгія Гонгадзе. Натомість опосередковано підтвердив припущення, що головний виконавець — начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач — вочевидь, сяде на лаву підсудних сам, без замовників із вищих ешелонів влади. Адже, за словами пана Медведька, вже впродовж липня–серпня слідчі завершать досудове слідство у справі Гонгадзе. До речі, експерти підтвердили, що останки черепа, знайденого в Таращанському районі Київщини, належать убитому Гії.

Всі статті рубрики