НОВИНИ ПЛЮС

18.06.2010

Новий міністр — знову з Єнакієвого

Учора Верховна Рада звільнила Олександра Попова з посади міністра з питань житлово–комунального господарства і призначила у звільнене крісло Юрія Хіврича, який досі працював першим заступником Попова. «За» призначення проголосували 249 нардепів із коаліції. 61–річний Хіврич — уродженець Єнакієва, тобто земляк Президента Януковича. У 1989–1994 та 1998 роках він обіймав посаду голови Єнакіївської міської ради, з 1998 по 2001 рік був начальником управління ЖКГ Донецької обласної дер­жавної адміністрації, згодом був заступником «губернатора».

Попова вдалося звільнити з другої спроби — спочатку за рішення, ухвалене на Банковій, проголосували 216 депутатів. Повторно — 244.

«Регіони» атакують Київ

Перший заступник голови КМДА, нині — виконуючий обов’язки міського голови Олександр Попов починає кампанію зі звільнення заступників мера Леоніда Черновецького. Про це пише сайт «Київ.proUA.com» із посиланням на джерело в апараті міської ради. Попов нібито попросив усіх заступників написати заяви про звільнення, але вони наразі відмовилися. За словами співбесідника, кадрові зміни в мерії все одно відбудуться за час відпустки Черновецького — такий план Партії регіонів.

Рокіровка на чолі Тернопільщини

Президент Віктор Янукович позавчора підписав укази про звільнення Ярослава Сухого з посади голови Тернопільської облдержадміністрації та призначення «губернатором» Михайла Цимбалюка. Досі Цимбалюк був начальником ГУ МВС у Львівській області, а раніше очолював міліцію Полтавщини.

Сухий до середи лишався «сумісником», але ухвалив для себе рішення відмовитися від посади у виконавчій владі, обравши депутатський мандат.

Екс–міністр на допиті в СБУ

Міністр регіонального розвитку та будівництва в уряді Тимошенко Василь Куйбіда вчора з’явився за викликом до Служби безпеки України для надання пояснень. Про це повідомила прес–служба Народного руху України, заступником голови якого є Куйбіда.

Розправи над суддями

Учора Верховна Рада звільнила суддю Верховного Суду Олександра Волкова та суддю Київського апеляційного адмінсуду Ігоря Бараненка. Обох Вища рада юстиції звинуватила у порушенні присяги судді, при цьому Волкову інкримінувалися справи 2003—2004 років. Проти звільнення суддів виступив Голова Верховного Суду Василь Онопенко, чиїм близьким соратником є Волков.

Крим поскаржився у КС на Шухевича

Депутати Верховної Ради Криму проголосували за звернення до Конституційного Суду — вони просять перевірити конституційність указу Президента Ющенка щодо присвоєння Роману Шухевичу звання «Герой України».

«Регіонали» «валять» Комітет зі свободи слова?

Депутати від коаліції вчора залишили засідання Комітету ВР із питань свободи слова та інформполітики під час заслуховування представників руху «Стоп цензурі!». Як повідомив «Українській правді» перший заступник голови комітету Андрій Шевченко, «регіонали» обговорюють написання заяв про вихід із комітету, адже, якщо кількість комітету буде менше дев’яти, комітет має бути розформований. Шевченко каже, що «коаліціянти» вийшли, коли зрозуміли, що першим питанням буде спілкування із незадоволеними журналістами.