ЦИТАТИ ТИЖНЯ

18.06.2010

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про боротьбу з корупцією у медицині:

— І Президент, і уряд налаштовані дуже рішуче і жорстко з цього приводу. Краще палицю перегнути, ніж недогнути.

(УНІАН)

 

Михайло Зурабов,
посол Росії в Україні
— про своє ставлення до народу країни перебування:

— Я переконаний в тому, що ми не просто братські народи — ми єдиний народ. Зі своїми нюансами, зі своїми особливостями, але єдиний народ.

(ІТАР–ТАКС)

 

Степан Хмара,
член проводу Української народної партії
— про заяву посла Зурабова:

— Російський посол, як типовий російський шовініст, заперечує існування мови, культури та навіть самого українського народу. Його заява — це чергова антиукраїнська провокація, що ображає честь і гідність кожного українця... Тільки вимагаючи від Кремля змінити нинішнього посла в Україні на більш адекватного і дипломатичного політика, Янукович зможе захистити власну честь і честь усього народу. Якщо ж керівництво РФ не погодиться гасити цей скандал цивілізованим шляхом, Служба безпеки України повинна оголосити Зурабова персоною нон ґрата і відправити його до Москви.

(прес–служба УНП)

 

Олег Тягнибок,
голова ВО «Свобода»
— про недоліки парламентської, владної опозиції на противагу вуличній:

— Ці політичні сили мають свою синусоїду: то він досягнув усього, чого хотів, мав міністерське крісло, секретарку, автомобіль, хорошу зарплату, «відкати» і можливість тягнути гроші з державного бюджету. Йому здавалося, що так буде вічно, а тут — «бабах!» — і треба йти в опозицію. Тут — «бабах!» — і треба захищатися від можливого відкриття кримінальних справ. Психологічно це є дуже складно. Чи вони внутрішньо готові до цієї опозиції, як у 2004 році? Від того теж залежить, чи буде перемога, чи ні... Скажіть, для чого нам із кимось іти, коли ми бачимо, що він не вірить у перемогу?

(«Главком»)

 

Анатолій Могильов,
міністр внутрішніх справ
— про своє ставлення до торгівлі посадами в системі МВС:

— На жаль, за останні роки ми одержали низку негативних тенденцій у роботі особового складу: посади в міліції почали продавати за гроші. Це страшне явище. Не дай Господь, ми дізнаємося про те, що хтось в міліції продає посади! За це відірвемо голову кожному.

(УНІАН)