Згадуючи Чаушеску

Згадуючи Чаушеску

Десятки тисяч людей вийшли в середу на вулиці Бухареста, щоб висловити свій протест проти планів уряду скоротити розміри зарплат та пенсій у рамках боротьби за скорочення дефіциту бюджету. «Ми не відступимо, доки уряд не відмовиться від цих планів» — цитує Бі–Бі–Сі лідера однієї з найбільших профспілок країни «Картель Альфа» Богдана Хоссу.

Президент від безвиході

Президент від безвиході

Після державного перевороту 7 квітня Киргизстан і досі лихоманить. То в одному, то в іншому місті країни спалахують сутички на етнічному або майновому ґрунті, перелякане населення боїться виходити на вулиці, а власники крамниць щодня із жахом чекають мародерів. Увечері в середу в Джалалабаді розлючений натовп розгромив університет Дружби народів, у якому навчаються переважно узбеки (представників цієї національності у Джалалабадській області налічується близько 40 відсотків). Під час міжетнічних сутичок у місті загинуло троє людей, понад 70 отримали поранення. Того ж дня надвечір тимчасовий уряд Киргизстану видав декрет, яким призначив свого лідера Розу Отунбаєву тимчасовим президентом Республіки до кінця 2011 року. Цей таки декрет скасував президентські вибори, призначені раніше на жовтень цього року.

Здалися, але не змирилися

Здалися, але не змирилися

Бангкок «зализує рани» після розгону табору опозиції, який стояв у центрі міста майже два місяці. Щоправда, спокою у столиці та деяких інших містах Таїланду немає й досі. Незважаючи на надзвичайний стан і комендантську годину, запроваджені в Бангкоку та ще 23 провінціях країни, окремі вогнища опору тліли ще й учора. У столиці тривають перебої з електропостачанням, порожніми залишаються туристичні квартали з їхніми розкішними готелями. Учора опозиційні «червоні сорочки» підбивали сумні підсумки буремної середи: під час штурму загинуло щонайменше 12 осіб, зокрема й італійський фоторепортер. Поранених, серед яких також виявилося двоє закордонних журналістів, — близько 50. У тому, що на трагічних подіях поставлено крапку, впевненості немає ні в кого. Як зазначає агенція «Рейтер», не виключено, що попереду — ще інтенсивніші заворушення.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики