«Наїзд» на пера

«Наїзд» на пера

Нова українська влада згортає свободу слова й «закручує гайки» журналістам — це помітили навіть іноземні експерти. Днями міжнародна організація «Репортери без кордонів» звернулася з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича, в якому висловлює своє занепокоєння. Як повідомляє радіо «Свобода», представники організації помітили невідповідність тверджень Президента, висловлених у Парламентській асамблеї Ради Європи, реальній ситуації зі свободою слова в Україні. Зокрема, Янукович пообіцяв «надалі зміцнювати демократію» і висловив переконання, що «саме вільні незалежні ЗМІ повинні забезпечити безперешкодний доступ суспільства до інформації, сприяти справжнім дискусіям щодо розвитку країни, жорстко контролювати владу».

«Лоза» в шоці

«Лоза» в шоці

Як обіцяв Генпрокурор Олександр Медведько два тижні тому, досудове слідство у справі екс–БЮТівця Віктора Лозинського завершили–таки у квітні. Як повідомили «УМ» у прес–службі ГПУ, на цьому тижні слідче Управління з розслідування особливо важливих справ пред’явило всім причетним до вбивства селянина Валерія Олійника особам обвинувачення в остаточній редакції. Тож і колишній нардеп, і його поплічники вже можуть починати ознайомлення з матеріалами справи. Після чого справу буде передано до суду.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В’ячеслав Кириленко: До влади прийшли вороги демократії

В’ячеслав Кириленко: До влади прийшли вороги демократії

На вівторковому засіданні парламенту найбільше перепало депутатам від «Нашої України — Народної самооборони». Бойовики з Партії регіонів спрямували основний удар саме на праву частину зали. «Нашоукраїнці» тримали оборону як могли, а після бійки скаржилися: якби на поміч підоспіли депутати з БЮТ або решта колег із «НУНС» — можливо, результат голосування за ратифікацію угоди був би іншим... У перших рядах стояв В’ячеслав Кириленко. Голова партії «За Україну!» каже: «В радіусі трьох метрів від мене жодна «регіональна» постать не проголосувала». Відеокамери зафіксували, як В’ячеслав боронив свій ряд, як не давав «регіоналам» встромляти картки у пульти, як відбивався від ударів.

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом хуліганських дій у Верховній Раді. Основні претензії Різницької — до опозиції, яка використала димові шашки та закидала Литвина яйцями. В’ячеслав Кириленко обурюється: нехай карають тих, хто пішов із кулаками на сектор опозиції.

Всі статті рубрики